В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Глобальний Огляд ВинагородВ кінці минулого року компанія Hay Group провела дослідження компенсацій та пільг Global Total Remuneration, в якому вперше проведено порівняння оплати та ринкової вартості пільг та допомог середньостатистичного працівника (референтний рівень 12 по методології Hay Group, який еквівалентний кваліфікованому ручній праці і співробітникам, що працюють в адміністративній підтримки). Консультанти порівняли винагороди працівників, грунтуючись на даних 16500 співробітників з більш ніж 12 млн. компаній в 58 країнах.

Дослідження показало, що працівники у Швейцарії заробляють найбільше в міжнародному масштабі.

Європейські країни посіли 10 топ-позицій найбільш високооплачуваних країн світу, крім третього місця, на якому знаходиться Японія.

Європа також показує найбільші коливання у сукупному винагородження: від середніх виплат $ 104100 в Швейцарії і до близько $ 11400 в Болгарії та Україні.

Як не дивно, Великобританія не ввійшла в топ-10 європейських країн і займає 15-е місце з 28, слідуючи за Ірландією (7-е місце), Іспанією (12-е місце) і Грецією (14-е місце), незважаючи на значні економічні проблеми, з якими стикаються ці країни.

Серед країн БРІК Бразилія виступає попереду (29-е місце), потім йде Росія (39-е місце, $ 22 800), Китай (49-е місце, $ 15 600) і, незважаючи на галас навколо зростання купівельної спроможності середнього класу Індії, країна залишається низькооплачуваній з усіх, які брали участь у дослідженні (58-е місце, $ 8900).

Тим не менш середні виплати в БРІК - близько $ 19925 - все ще менше третини від тієї суми, яку виплачують країни Великої Вісімки ($ 61 163).

Із середнім компенсаційним пакетом в $ 58100, США (16-е місце) несподівано «вийшли» зі світової топ-10, в той час як в Азії Японія стоїть на голову вище своїх сусідів - середній пакет винагороди ($ 85800) більш ніж в два рази більше, ніж у Сінгапурі ($ 42 100) - у головного азіатського конкурента країни.

Крім того, середній працівник в Катарі має найвищу заробітну плату та соціальний пакет на Близькому Сході - приблизно на 30% більше, ніж в ОАЕ і Саудівській Аравії.

Огляд також показав, що в країнах, що розвиваються пільгам, пов'язаним з роботою, приділяють значно більше уваги, ніж в країнах з розвиненою економікою, де фокусуються в першу чергу на заробітну плату. Тенденція концентрації на пільгах виникає в країнах, які мають найнижчу оплату праці. Наприклад, Індія, Індонезія, В'єтнам і Україна входять у 10 країн з найнижчими компенсаціями, а також входять до п'ятірки країн, де пільги складають найбільш значну частину пакета винагород.

Тетяна Рибчинська, керівник відділу інформаційних послуг з винагород Hay Group, коментує: «У поточній невизначеній глобальному економічному середовищі організації повинні знайти спосіб залучити співробітників, залучити й утримати необхідні таланти. Дуже легко випустити з уваги невеликі зміни у винагороді, що вносяться в схему виплат експертами з винагород в компаніях і які можуть мати велику цінність з точки зору співробітника ».


Получите за 15 минут консультацию юриста!