В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Україна: HR-переваги банків23 травня в конференц-залі Міжнародної бізнес-школи Nikland відбувся круглий стіл, на якому експерти обговорили тему управління персоналом в банківському секторі.

Радник програми IFC «Консультативні послуги банківському сектору в Європі та Центральній Азії» Євген Прокопенко запропонував доповідь «Ризик - орієнтоване управління людським капіталом у фінансових установах». За словами доповідача, «не та людина не на тому місці» - це основна причина управлінських невдач у фінустановах. Другою причиною є ризик події (в т. ч. зовнішніх і внутрішніх шахрайств). Як приклад спікер навів результати дослідження 2007 р., згідно з якими погане управління (правопорушення, відхилення від бізнес-етики) стало причиною 86% банкрутств банків. Експерт нагадав, що саме рада директорів відіграє провідну роль і несе відповідальність за формування культури управління операційними ризиками, а також зазначив: «Культура ризику повинна бути підкріплена організаційною культурою банку і визнаними моделями поведінки. Архітектура управління операційним ризиком в банку має основоположне значення для корпоративного управління. Лідери встановлюють цінності, за якими функціонує організація, однак якщо мова йде про наймання «зірки» - не чекайте, що «зірка» наведе порядок в погано керованому банку, необхідно бюджетувати повну реконструкцію бізнес-процесів ».

На запрошення Віталія Михайлова, голови правління HR-комітету ЕВА, директора по країнах СНД рекрутингової компанії World Staff, учасники зустрічі - HR-и, працюючі в банках - розповіли про досвід роботи та проблеми, що існують в їх сфері. Судячи з коментарів, процес підбору персоналу в банках відрегульований непогано, у фокусі установ - нові методи розвитку співробітників, формування лояльності та корпоративної культури.

Модератор зустрічі Сергій Будько, директор компанії Via-Development, нагадав, що є менеджмент класичний, а є ціннісний. Добре розуміти співробітників банку - значить знаходити нові переваги для бізнесу. «У кожному департаменті, філії, відділенні банку є люди, які мислять ширше регламентів та компетенцій. У них є інтереси, таланти, хобі, реалізація яких створить психологічний комфорт, згуртує команду, зміцнить імідж банку, приверне нових клієнтів, дозволить розробити унікальні продукти».


Получите за 15 минут консультацию юриста!