В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Рейтинг якості освітиUniversitas 21, міжнародна асоціація, до складу якої входять 23 провідних університету, що займаються науково-дослідною роботою, склала рейтинг 48 країн, оцінивши, наскільки якісною в кожній з них є система освіти.

Десятку лідерів склали такі країни: США, Швеція, Канада, Фінляндія, Данія, Швейцарія, Норвегія, Австралія, Нідерланди і Великобританія.

Головна особливість дослідження полягає в тому, що на відміну від багатьох інших рейтингів тут оцінюються не окремі вузи, а державна освітня система кожної країни в цілому.

Результати, отримані дослідниками по кожному з показників, не менш цікаві, ніж загальний список країн-лідерів. Так, найбільшими державними інвестиціями в освіту можуть похвалитися Фінляндія, Норвегія і Данія, а от з приватними інвестиціями добре йдуть справи в США, Кореї, Канаді та Чилі. Наукові дослідження отримують найбільше коштів в Данії, Швейцарії та Швеції, і якраз ці країни (крім Швеції) поряд з США, Нідерландами і Великобританією відрізняються найвпливовішими науковими роботами. А ось Росія, Україна, Ізраїль, Канада, США, Тайвань та Австралія склали список країн з найбільшим числом людей, що володіють вищою освітою, серед всього працюючого населення.


Получите за 15 минут консультацию юриста!