Здравствуйте!
Мой сын заболел онкологией ,когда ему было 8 лет в 1995 году. С 9 лет является инвалидом детства 3 группы бессрочно, получает пенсию.Сейчас сыну 35 лет,есть двое несовершеннолетних детей.Выпустят ли его из Украины в Польшу?

12.03.2022 22:47
Слободянюк Инна, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!
Вашому сину треба мати копію довідки МСЕК про інвалідність та військовий квиток де вказано  ВИКЛЮЧЕНИЙ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ на підставі інвалідності і посилання на відповідну постанову ВЛК, або ОТРИМАТИ ОКРЕМУ  довідку про це, також паспорт закордонний та копію свідоцтва мами з її даними.
---
якщо навіть Знятий з обліку за строковою службою(в мирний час), не означає , що вас виключили і з резервістів.
повинно бути - виключений з військового обліку взагалі , та підстава , що ви зазначили може свідчити лише про відстрочку, якщо комісія ВЛК не встановить поліпшення у здоров ї.
тому або за результатами ВЛК Вас визнають непридатним з виключенням з обліків і строкової служби і резерву , дві окремі постанови, або домагайтеся відстрочки на основі діагнозу.
ви з високою ймовірністю продовжуєте перебувати у резервістах запасу , що підпадає під мобілізацію.

----------
Окремо зазначу, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.
Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у ТЦК та СП у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника)
посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, (заброньований установою , організацією, для суспільно -корисної допомоги) або
висновок військово-лікарської комісії про непридатність
Крім того обмеження не стосуються осіб:
на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або
які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або
на утриманні яких є дитина з інвалідністю.
А також тих, хто є:
усиновителем
опікуном, або
чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції.

---

----
Вам треба мати копію довідки МСЕК про Вашу інвалідність чи інвалідність родича над яким ви здійснюєте опіку , або висновок про термінове лікування закордоном та військовий квиток де вказано про відстрочку, або довідку про це, також паспорт закордонний
Таке формулювання може дати підставу для відстрочки з правом виїзду, візьміть на ВЛК всі медичні документи оригінали та копії , копії залиште у них в тцк сп.
або домагатися висновку ВЛК про непридатність з виключенням з обліку
Висновок: Вашому синові необхідно звернутися до ТЦК СП  та отримати висновок ВЛК  про непридатність повну з виключенням з військового обліку повним.

З повагою,
Костянтин Гончаренко
---------
------------
Подальші консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання від 50-ти грн.

13.03.2022 17:36
Слободянюк Инна
Киев

Здравствуйте! Спасибо за быстрый ответ.Если сын инвалид детства 3 гр бессрочно ( он заболел до совершеннолетия) ,то всё равно нужен белый билет? Я вас правильно поняла?

13.03.2022 17:49

Так , нажаль зараз прикордонники дуже прихильно ставляться до перевірки військовозобов язаних, тому направлять у ТЦК СП ДЛЯ отримання висновку з оформленням білого білета про непридатність з виключенням з обліку повним.

на основі довідки про інвалідність МСЕК мають виключити з обліків і строкової і резервістів - прописавши виключено з обліку у мирний і воєнний час на підставі стану здоров я і відповідну ст. закону про ВО І ВС ВКАЖУТЬ .
З повагою,
Костянтин Гончаренко


13.03.2022 18:00

Вопросы из такой же категории

Можно ли получить белый билет, если если есть серьёзное заболевание ?
Звільнення по сімейним обставинам
Не явка в военкомат по повестке при мобилизации