Здравствуйте! В 2014 году был исключен с вринского учета по возрасту, с записью в военнолм билете, скрепленной подписью военкома и печатью. Сейчас пытались вручить на работе повестку. Законно ли это?

29.04.2022 14:39
Феликс, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Відповідно до Закону України від 22 липня 2014 року №1604-VII «Про внесення змін до статті 28 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» встановлений граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві:
- усім категоріям військовозобов’язаних – 60 років;
- військовозобов’язаних-жінок – 50 років.
З метою надання громадянам України можливості реалізувати своє конституційне право щодо захисту Вітчизни об’єднаним міським військовим комісаріатом здійснюється поновлення на військовому обліку громадян, які були зняті з військового обліку за віком, але не досягли 60 років.
Поновлення громадян на військовому обліку здійснюється за добровільною згодою громадян на підставі заяви, висновків медичного огляду та записом у військово-облікових документах.
Якщо Вас взагалі виключили з військового обліку за станом здоров я чи іншими причинами , про що зазначено у облікових документах., то ви взагалі не відноситеся до будь-якого виду служби.
Це маніпуляція ТЦК та СП - у них немає підстав для поновлення , не підписуйте жодних паперів та не прибувайте туди. Навіть відповідальності немає , бо це можливо лише на добровільних засадах.

Зворотної дії без Вашої згоди не може бути.
----------------------------------------------

Вручити повістку можуть лише в установі ТЦК СП під підпис , а контрольний талон про вручення має бути у справі.
Якщо цього не виконано , процедура не дотримана, прибувати не варто, краще взяти довідку з лікарні , що ви хворіли це поважна причина для неприбуття

скаржитися на порушення прав під час мобілізації
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів. Також зафіксуйте скаргу на урядовий контактний центр 15-45 або письмово через портал , https://ukc.gov.ua/portal/appeals/ спрямуйте відразу до Міністра оборони України Олексій Резніков

 З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Подальші консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

29.04.2022 19:44

Доброго здоров"я. Потрібно бачити військовий квиток. 

30.04.2022 12:31

Вопросы из такой же категории

Решение ВЛК на непригодность
Как уволиться с рядов ЗСУ
Хочу уехать к своей семье в Польшу