Після розмитнення автомобіля дається 10 робочих днів для його реєстрації чи 10 простих календарних днів ?Тобто якщо я його розмитнив 19 травня то коли останній день його реєстрації у мрео ?

29.05.2022 19:59
Михайло, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

В Україні все ще триває воєнний стан до 23.08.22, тому правила дещо змінилися.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2022 р. № 190 були внесені зміни в Постанову КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 р. № 1388 і від 11 листопада 2009 р. № 1200» стосовно реєстрації, постановки на облік та продаж автомобілів у період воєнного стану.
Так, пункт 7 було доповнено абзацами такого змісту: “У разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях внесення інформації до електронного реєстру суб’єктами господарювання про надходження, передачу, реалізацію транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, тимчасово припиняється.
А з дня припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях суб’єкти господарювання протягом дев’яноста днів зобов’язані внести інформацію про надходження, передачу, реалізацію транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, до електронного реєстру.”
Також пункт 8 доповнено абзацами такого змісту: “У разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях внесення інформації до електронного реєстру за місцезнаходженням торговельних приміщень суб’єктами господарювання про здійснення продажу транспортних засобів, зокрема укладення договорів купівлі-продажу транспортних засобів, тимчасово припиняється.
З дня припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях суб’єкти господарювання, які здійснили продаж транспортних засобів, зокрема шляхом укладення договорів купівлі-продажу транспортних засобів, зобов’язані протягом дев’яноста днів внести відповідну інформацію до електронного реєстру за місцезнаходженням торговельних приміщень.”
Таким чином, по-перше продаж авто у період воєнного стану в Україні дозволено і по – друге придбані чи ввезені в Україну транспортні засоби в період воєнного стану можна буде зареєструвати протягом 90 робочих днів (а не 10-ти за стандартною процедурою), лише  після завершення війни.( завершення чи скасування воєнного стану в Україні).
З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Подальші консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

30.05.2022 13:21

Вопросы из такой же категории

Оскарження постанови на накладення штрафу за статтею 126 ч.2
Покупка у юрлица физлицом.
Повiдомлення штраф за парковку на газоне