Во время прохождения службы был наркозависимым, после уволенный по окончанию контракта.
Начал лечение от наркозависимости по программе ЗПТ.
При прохождении влк если я сообщу что был наркозависимым ещё когда проходил службу, но лечение начал только после увеличения. Не возникнут ли проблемы и вопросы как я мог употреблять во время службы если это незаконно??
Спасибо.

29.06.2022 15:39
Олег , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Ступінь придатності встановлюється комісією ВЛК згідно медичних висновків про стан здоров я , на основі положення про розклад хвороб згідно Наказу Міноборони № 402.
Лише ВЛК приймає рішення чи придатні ви до служби. З описаних вами підстав можливо ви включені до резерву, враховуючи суть хвороби можна спробувати отримати свіжі довідки та пройти ВЛК та отримати висновок про непридатність з виключенням з військового обліку загалом , або частково але необхідно мати рішення ВЛК про це, а також з резерву , але враховуючи обставини все залежить від стану здоров я та рішення ВЛК .

На ВЛК подайте довідки з приватних лікарень про стан загального здоров я , якщо встановлять погіршення здоров я  присвоять підгрупу А за Вашою хворобою згідно вказаного наказу та виключать з обліку взагалі ( білий білет) , про ситуацію, що склалася з вживанням повідомляти детально не треба, це не перевіряє ВЛК та не уповноважена перевіряти.

Хоча така підстава є варіантом для виключення з обліку з видачею білого білету (невійськовозобов язаний взагалі).

 С уважением,
Константин Гончаренко

------------
Подальші консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

30.06.2022 14:44

Вопросы из такой же категории

В военном билете нету отметок
Військкомат не правильно зазначив
Не заплатили деньги за пребывание в военных действиях в Северодонецке.