270 грн.

Вопрос решен

Добрый день.Гражданка РФ,с 2014 года постоянный вид на жительство Украины.Просрочен загранпаспорт РФ,могу ли я на основании ВНЖ выехать с детьми ,гражданами Украины,со страны в Испанию?
В связи с войной,возможно ВНЖ ,будет как доказательство того что живу в Украине и хочу уехать от военных действий ?

30.06.2022 16:52
Анна, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Так, це можливо , особливо якщо діти громадяни України, а ви їх законний представник , як мама , поки статус ПМЖ в Україні діє ви можете вільно виїзджати і в їзджати в Україні та ваші діти.( на підставі свідоцтв про народження)

В подальшому можете набути громадянства України на підставі ст. 8 , 9 ЗУ Про громадянство для воз єднання з сім єю , або за територіальним походженням Ваших дітей.
Ви як мати можете перетинати кордон ЄС з метою рятування життя і здоров я своїх дітей. захист ви отримаєте всі.

-------------------------
щодо громадянства порядок набуття:

необхідно дотримуватись деяких правил. Річ про:
законослухняність;
відсутність громадянства іншої країни;(або подання письмового зобов'язання про відмову від нього в майбутньому)
5 років проживання в Україні без виїзду;
отримання дозволу на імміграцію;
знання мови.
Також особа має повністю себе забезпечувати в матеріальному плані (тобто, мати законну роботу).
Але є певні виключення, адже деякі особи можуть отримати громадянство за спрощеною системою. Річ про корінних мешканців країни, дітях українців та тих, що народились тут. Також у перелік входять люди з громадянством, котрі його втратили та недієздатні особи з місцевими опікунами.
підстави набуття громадянства України
Документи для отримання громадянства
Збір потрібних документів — це перший крок до набуття громадянства України. Вам потрібно пред’явити:
Паспорт.
Посвідку на постійне проживання.
Квитанцію про сплату податків.
3 фото формату 3,5х4,5.
Також по переліку включаються документи про те, що:
особа 5 (з громадянством іншої країни) або 3 (без громадянства) роки жила в Україні;
відсутнє громадянство. Також це може бути заява про зобов’язання відмовитись від нього;
людина має дозвіл на імміграцію та посвідку на постійне проживання;
ви володієте державною мовою;
ви маєте особливі права для того, щоб стати громадянином; (свідоцтво про шлюб у Вашому випадку )
у особи є робота;
ви — людина з інвалідністю (якщо потрібно).
Документи мають бути перекладені державною мовою. Також до повного пакета додається заява.
Це — дуже відповідальний крок. Адже найменша помилка в оформленні може призвести до відмови. Усі дані потрібно ретельно перевірити декілька разів.
Далі документація подається до найближчого відділу Державної Міграційної служби України. Максимальний термін розгляду — один рік. Але зазвичай представники відомства справляються за декілька місяців.
З повагою,
Костянтин Гончаренко



01.07.2022 13:39 (Изменён 01.07.2022 13:40)


Доброго дня!

Щодо порядку перебування у Іспанії:

ІСПАНІЯ: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З УКРАЇНИ





Якщо ви втікаєте з України та потребуєте додаткової інформації, яка не включена в цей бюлетень, про ваші права, імплементацію Європейської директиви про тимчасовий захист або послуги, до яких ви можете отримати доступ, будь ласка, зв’яжіться з: [email protected]. Юристи-волонтери оцінять вашу справу, дадуть відповідь на ваше запитання або передадуть ваш запит іншим постачальникам послуг через безпечну платформу.



Для кого ця інформація?


Наведена нижче інформація стосується осіб, які мають право на тимчасовий захист, а саме:

a. Громадяни України, які перебували в Іспанії до 24 лютого 2022 року («situación de estancia») і які внаслідок війни не можуть повернутися в Україну.

b. Громадяни третіх країн або особи без громадянства, які легально проживають в Україні за дійсним дозволом на проживання (будь-якого постійного або іншого типу, включаючи студентів), виданим відповідно до законодавства України, і які не можуть повернутися до своїх країн або регіонів.

в. Громадяни України, які перебувають на нелегальному становищі в Іспанії (наприклад, ті, хто не має або залишився поза межами терміну будь-якого візиру чи посвідки на проживання) до 24 лютого, які не можуть повернутися в Україну через війну.

d. Члени сімей вищезазначених категорій, а саме: і) дружина або цивільний партнер, іі) їхні неповнолітні діти, які не перебувають у шлюбі, або діти їхнього чоловіка (незалежно від усиновлення чи ні); (iii) інші близькі родичі, які проживали разом як частина сім’ї під час обставин, пов’язаних із масовим припливом переміщених осіб, і які повністю або переважно перебували на їхньому утриманні.


Порада:

Іспанія розділена на 17 автономних спільнот. На додаток до національного законодавства, яке діє на всій території Іспанії, автономні спільноти також затверджують регіональне законодавство з таких питань, як освіта, охорона здоров’я, житло та соціальна підтримка. Певні заходи вживаються також місцевою владою (меріями). Тому важливо ознайомитися з правилами автономного співтовариства, де ви перебуваєте.


Для цілей цього документа ми виклали правову позицію, яка застосовується на національному рівні в Іспанії, а також додаткові правила, які застосовуються в Comunidad de Madrid.



Наприкінці цього документу ми додаємо список номерів телефонів, які надають інформацію, яка може зацікавити тих, хто постраждав від російсько-українського конфлікту.


Іспанія створила національну інформаційну лінію для допомоги українцям, які постраждали від цього конфлікту: +34 900 822 833. Інформація надаватиметься українською мовою.





Ключова інформація


ІСПАНІЯ: ІММІГРАЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ

Які документи мені потрібно ввести?
Біометричний паспорт
Як я можу в'їхати, якщо у мене немає біометричного паспорта?
Зазвичай пред'явлення біометричного паспорта було б єдиним способом в'їзду в Іспанію. Однак, зважаючи на серйозність ситуації та усвідомлюючи, що багато людей поспішно покинули свої домівки, а інші могли втратити свої паспорти під час виїзду з України, якщо у вас немає біометричного паспорта, влада Іспанії дозволить вам надати будь-який або деякі з таких документів:

свідоцтво про народження
будь-який проїзний документ
будь-який документ, що посвідчує особу
будь-який документ, що підтверджує проживання в Україні до 24 лютого
У будь-якому випадку, якщо ви є громадянином України і не маєте біометричного паспорта чи проїзного документа, ви можете звернутися до консульства будь-якої країни, що межує з Україною (наприклад, Польщі, Румунії, Угорщини), де вони зможуть розглянути ситуацію.

Як довго я можу залишатися?
Тимчасовий захист триває один рік і автоматично продовжується на наступний рік після закінчення першого року такого захисту, якщо компетентний орган не прийняв рішення про його припинення. Якщо підстави для надання тимчасового захисту залишаються, уряд може продовжити перебування ще на один рік (тобто загалом на три роки).

Чи є якісь вимоги, пов’язані з Covid, і якщо так, то які вони?
Довідки про вакцинацію та одужання є бажаними, але не обов’язковими. Тест на Covid можна пройти після прибуття до Іспанії.

Де записатися на тимчасовий захист?
Ви повинні подати цю заявку особисто, звернувшись до одного з наступних офісів:

Головне управління поліції («Direccion General de la Policia»);
Центри прийому («centros de acogida»), включаючи центри прийому, затверджені «Ministerio de Inclusive, Seguridad Social y Migraciones»
визначені відділки поліції https://www.inclusion.gob.es/es/ucrania/protecciontemporal/comisarias.htm

В Іспанії є чотири основні центри прийому:

Pozuelo de Alarcón (Мадрид), допоміжна НУО: Accem;
Pabellon Municipal Fira (Барселона), допоміжна НУО: Червоний Хрест
Сьюдад де ла Луз (Аліканте), допоміжна НУО: Червоний Хрест
З повагою,
Костянтин Гончаренко


01.07.2022 13:58

Вопросы из такой же категории

Выезд за границу
Можно ли получить украинское гражданство на оставлении того что 19 лет я проживаю на территории Украины , так же училась в школе
Возвращение на историческую родину