250 грн.

Вопрос решен

Парень ушел добровольцем ЗСУ, подписал контракт о том что он призванный резервист. Может ли он уволится со службы по статье 26 пункт 2 подпункт г семейные обстятельства, а именно у зв’язку з наявністю дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи. Какие документы для этого нужны в случае если у жены мама имеет 2 группу инвалидности? Не будет ли проблем, если расписаться прямо сейчас

08.07.2022 14:48
Илона, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Якщо -військовослужбовець , вже направили у військову частину то він вже на службі і має подати рапорт командування  та додати копії: паспорту , Вашого свідоцтва про народження  , для підтвердження родинних зв язків з родичем, та родича  довідку про інвалідність МСЕК ФОРМИ 157-1/о , або також довідку з ЛКК , щодо потреби догляду за родичем, а також довідку з органу соц захисту про те, що вас призначили доглядачем для родича з відповідною виплатою

. Командування частини має розглянути рапорт та погодити його.

Рапорт( ПОДАЄТЬСЯ військовослужбовцем У КАНЦЕЛЯРІЮ КОМАНДУВАННЯ З ШТАМПОМ ПРО ПРИЙОМ)


Додатково треба отримати довідку ЛКК лікарні , будь-якої , що Родич потребуєте Вашого постійного догляду  так як інші не мають можливості надавати належний догляд та додати до рапорту. і до скарги.

Взяти шлюб перед поданням рапорту необхідно. Для підтвердження родинних зв'язків.


Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.
Или же подайте обращение на урядовий контакт -центр 15-45 https://ukc.gov.ua/portal/appeals/ лучше письменно на министра обороны и загрузите в форму фото копии ответов командира части.
Образцы рапортов здесь https://legal100.org.ua/uchasnykam-rosiisko-ukrainskoi-viiny/zrazky-raportiv-ta-zaiav/


Родственники могут также подавать , заявления и жалобы в адрес МОУ или по телефону.


З повагою,

Костянтин Гончаренко



08.07.2022 21:43
Илона
Киев

Скажите пожалуйста обязательно ли будет иметь эти документы довідку з ЛКК , щодо потреби догляду за родичем, а також довідку з органу соц захисту про те, що вас призначили доглядачем для родича з відповідною виплатою или достаточно будет довідку про інвалідність МСЕК ФОРМИ 157-1/о ?

08.07.2022 23:34

Желательно собрать все ,кроме решения соц защиты , -это больше даст оснований для увольнения, если командир не сразу подпишет, если будет отказ, тогда нужно будет оформить догляд ,через соц защиту и подавать новый рапорт.
З повагою, 
Костянтин Гончаренко

09.07.2022 11:51

Вопросы из такой же категории

Можно ли уволиться из ЗСУ
Достроково звільнення в запас
Увольнение из ВСУ