Доброго дня!
В мене така ситуація
Мені потрібно виїхати за кордон на роботу
Але я не можу
У зв‘язку з тим, що я не придатний до служби у мирний час і частково придатний у військовий час!
Розуміючи яка ситуація в країні, в даний час я розумію, що мене визнають придатним до служби.
Але в мене така ситуація, що я мушу допомагати своїй бабусі та молодшій сестрі яка є напів сирота фінансовою підтримкою.
На даний час я втратив роботу і я не хочу йти служити.
Також в мене брат військовослужбовець, який служить по контракту вже 7 років
За кордон я можу виїхати до родичів, чи можливо це в моїй ситуації?

25.07.2022 11:35
Євгеній, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Вам потрібно , або оформити постійний догляд за бабусею через орган соц захисту з відповідними виплатами на підставі довідки ЛКК , що бабуся потребує догляду з правом на виїзд , або шукати інші причини , нижче зазначив можливі варіанти.

Окремо зазначу, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.
Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у ТЦК та СП у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника)
посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, (заброньований за погодженням з Мінекономіки, установою , організацією, для суспільно -корисної допомоги) або
висновок військово-лікарської комісії про непридатність ( з виключенням з обліку повністю , взагалі)
Крім того обмеження не стосуються осіб:
на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або
які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або
на утриманні яких є дитина з інвалідністю., або особа з інвалідністю до 23 років.
А також тих, хто є:
усиновителем
опікуном
, або
• чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції. та під час дії воєнного стану.
• здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі).
• водії, які заброньовані для здійснення міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб Збройних Сил України, медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги, відповідно до визначеного порядку;
• люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують.
Особи, що зайняті доглядом за особами , що його потребують згідно висновку ЛКК (внаслідок когнітивних порушень здоров я)
які виїхали до інших держав на постійне місце проживання, що відповідно документально підтверджено.
Додаткові підстави:
Згідно з постановою від 20 травня 2022 р. № 615 під час війни можуть виїжджати за кордон водії, залізничники та спортсмени.
• водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб ЗСУ, інших військових формувань, а також населення України.
• залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.
• спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
• тренерів із складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України за наявності підтвердних документів щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном.
---
Вам треба мати копію довідки МСЕК про Вашу інвалідність чи інвалідність родичанад яким ви здійснюєте опіку , чи постійний догляд (за висновком ЛКК згідно довідки органу соц. Захисту як доглядач з відповідними виплатами), або висновок про термінове лікування закордоном та військовий квиток де вказано про відстрочку, або довідку про це, також паспорт закордонний
Таке формулювання може дати підставу для відстрочки з правом виїзду, візьміть на ВЛК всі медичні документи оригінали та копії , копії залиште у них в тцк сп.
або домагатися висновку ВЛК про непридатність з виключенням з обліку


 Нові правила перетину з 03.05.22
https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

 З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

25.07.2022 16:05