В законе указано что каждый год нужно подтверждать отсрочку, но не указано что будет если этого не делать. Какие последствия будут если я не принесу справку или принесу позже 1октября? Я имею право вообще этого не делать, если учусь в вузе? Написано, что острочка теряется только если отчислят, значит если нет будет все ок? Подскажите, я не понимаю

05.09.2022 11:13
Алекс, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Якщо Вас зараховано до ВНЗ то довідка подається 1 раз до тцк сп(воєнкомат) до 1 жовтня і діє весь період навчання.

Начальник тцк сп має право зробити офіційні запити до закладу освіти з приводу факту навчання , ви не повинні носити довідку, щоразу, керівник воєнкомату має самостійно це робити.

У разі встановлення факту завершення навчання та неявки за врученою та підписаною вами повісткою, буде застосовано штраф ст.210 Купап -510-1700 грн за порушення правил обліку , а також окремо за ухилення від мобілізації 3400-5100 ст. 210-1 Купап , але протокол без вас не випишуть. там треба ваш підпис.

Якщо довідка чомусь видана на 1 рік , то так можуть застосувати порушення правил обліку, але посадові особи мають робити запити , щодо військовозобов язаних для встановлення необхідних данних.

Якщо ви продовжуєте навчання направте довідку і заяву поштою на ім я начальника , або нехай роблять запити , якщо повістка в руки не вручена прибувати туди не варто за власної ініціативи в умовах воєнного стану.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

05.09.2022 16:08
Алекс
Киев

А, ну значит я даже ходить туда не буду. Спасибо, мужик

13.09.2022 18:06

Вопросы из такой же категории

Справка о прохождении военной службы
Военнослужащий иностранец может ли разорвать контракт досрочно
Мужа 8 месяцев не отпускают домой