Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Зараз в державі загальна мобілізація та воєнний стан.

 Верховна рада 24 лютого на позачерговому засіданні запровадила воєнний стан через вторгнення Росії в Україну.
16 листопада Верховною радою, продовжено режим воєнного стану до 19.02.23, а також загальна мобілізація на такий же строк ще на 90 днів.
період дії воєнного стану можуть оголосити загальну або часткову мобілізацію, написано в законі. Строки та обсяги визначає президент України. Але мобілізацію можуть і не оголошувати. Також військкомати можуть викликати на збори військовозобов’язаних. Чи буде обмежений виїзд за кордон для резервістів, також вирішує влада.
Заборонити чи обмежити виїзд з території, на якій оголошено воєнний стан, чи взагалі з країни можуть не тільки для військовозобов’язаних, а й для всіх громадян. Рішення грунтується на указі президента, а приймає його, згідно з постановою Кабміну, військове командування разом з військовими адміністраціями.
Президент України оголосив загальну мобілізацію для всіх хто спроможний та може стати до оборони.
Призовний вік до 27-ми років включно. на строкову , але зараз мобілізація у зв язку з воєнним станом. осіб до 60-ти років чоловіків.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №64/2022
Про введення воєнного стану в Україні:
https://www.president.gov.ua/documents/642022-4139...
"У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановляю:
1. Ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. ...
3. У зв'язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 – 34, 38, 39, 41 – 44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану".

Дипломатичні відносини з цією країною припинено розірвано. ваші права там не гарантовано.

Якщо Ви добровільно приймите громадянство країни -агресора та будете співпрацювати з адміністрацією країни - агресора проти України. 

Майно , що належить вам на території України може бути вилучено за рішенням суду на користь держави.

Якщо ж ви не відмовитесь від громадянства України , то як громадянка України ви вільно володієте і розпоряджаєтесь майном , що належить вам , якщо ж ви втртите громадянство УКРАЇНИ  розпоряджатись майном буде складно у статусі громадянки РФ.


Якщо Вас примусять отримати паспорт РФ та ви повідомите про це органам державної влади України , то відповідальності для Вас не настане.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

11.12.2022 16:52

Вопросы из такой же категории

Сусід давно приватизував частину нашої земельної ділянки, на межі, і лише цього року сказав, що не так подивився, і зайняв її
Орендатор не хочет платить за аренду земельных паев
Дарування землі і хатинки на ній, якщо немає права власності на хатинку, вина землю є.