Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Серед іншого 25 серпня 2022 року набрав чинності Закон від 27 липня 2022 року № 2455-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану».
Відповідно до Закону в період дії воєнного стану забороняється примусове виконання виконавчих написів нотаріусів. та інших рішень.

 Таким чином, вам потрбіно буде або чекати закінчення воєнного стану або звертатись до суду з позовом про  зняття арешту повністю , або частково.

Ще треба знати хто стягувач боргу.( кредит, аліменти жкг , штрафі пдр)

Если арест наложен органом ДВС:
1. Необходимо обратиться с запросом в Государственную исполнительную службу (ДВС) о предоставлении информации о наличии открытых или законченных исполнительных производств.
2. На основании полученной информации составить ходатайство государственного исполнителя или руководителя отдела Государственной исполнительной службы с требованием снять существующие за пределами любого исполнительного производства аресты, наложенные на имущество (средства).
3. В пределах 10-дневного срока с момента получения ДВС указанного ходатайства обратиться в суд, выдавший исполнительный документ, с жалобой на действия (бездействие) государственного исполнителя и просить обязать государственного исполнителя снять арест с имущества.
В любом случае, все будет решаться в суде.
Запросы подавать только письменно или почтой рекомедованим письмом с вручением.
Для вирішення питання про зняття арешту, треба отримати в суді належним чином завірену копію, так як оригінал залишається у справі в суді (суд повинен ще сам направити у адресу виконавчої служби, це можете дізнатися у суді, чи відправляли).
у виконавчій службі, треба уточнити номер виконавчого провадження та дату арешту, якщо є помилка, то треба подати до суду заяву про виправлення помилок, якщо у Вас відсутні копії матеріалів виконавчого провадження, то Ви можете і особисто перевірити скориставшись Автоматизованою системю виконавчого провадження:
https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors
Потім рішення суду, разом з ухвалою суду про виправлення помилок (належним чином завірені судом копії), подавати разом з заявою (в 2-х примірниках, для відмітки), через канцелярію виконавчої служби краще на ім'я начальника відділу державної виконавчої служби, або поштою цінним листом з описом вкладення з повідомленням.
Краще діяти письмово через начальника органу ДВС.


КОПІЮ КОНТРАКТУ , ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ , АБО ДОВІДКУ З ЧАСТИНИ ПРО ПЕРЕБУВАННЯ НА СЛУЖБІ , АБО НАКАЗУ КОМАНДИРА ПРО ЗАРАХУВАННЯ ДО ОСОБОВОГО СКЛАДУ. 

С уважением,
Константин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

14.12.2022 12:18