Добрый день. Подскажите пожалуйста, могут ли мобилизовать человека, который до принятия гражданства Украины, служил в армии другой страны?

16.01.2023 11:06
Евгений , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Якщо Ви вже отримали громадянство , то військовий обов'язок перед Україною має виконуватись, якщо не надано право на відстрочку.


Зараз в Україні воєнний стан та загальна мобілізація , згідно Указу Президента 69/2022

Призов по мобілізації є обов’язковим для військовозобов’язаних. Водночас, в першу чергу надається перевага мотивованим, з високими морально-діловими якостями та відповідною підготовкою громадянам.

Для комплектування бойових військових частин - обов’язковою вимогою є наявність досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю.

Тих, хто не служив, призивають до навчальних центрів, щоб пройти курси з метою їх підготовки за необхідними спеціальностями.

Вони звертаються до РТЦК або до військової частини, яку обрали, і призиваються туди. Військовозобов’язані, що мають досвід військової служби або залучались на навчальні збори раніше, можуть бути направлені відразу до військових частин.

З повагою,
Костянтин Гончаренко
________________________
Більш детальні консультації є платними,залишайте будь-ласка оплачене питання у системі сайту

16.01.2023 14:45

Вопросы из такой же категории

Увольнение из зсу
Як правильно звільнитися з військової служби в ДПСУ або хоча б щоб перевели ближче додому
Консультація щодо мобілізації при інвалідності батьків