250 грн.

Вопрос решен

Здравствуйте! Хотела знать у юриста точное по закону толкование по отсрочке от призыва по моей ситуации. Проходил медицинскую комиссию 11.11.2021 года по факту выдачи повестки. Лежал в больнице и неделю по проблемам с позвоночником . Оказался непригодным к военной службе по статье 18 пункта 1. Так вот, по данной статье, я уже точно непригоден к военной службе, либо при факте повторной выдачи повестки меня могут направить на повторную медицинскую комиссию? И еще хотел уточнить тот факт, что мой родной брат умер на воинской службе в декабре 2021 года. Вроде бы как я слышал, это тоже служит основанием отсрочки от призыва либо снятие с воинского учета. Спасибо заранее за ответ.

25.01.2023 15:21
Олег Коновалец , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


_

25.01.2023 23:24 (Изменён 25.01.2023 23:38)

Доброго дня!
Ступінь придатності встановлюється комісією ВЛК згідно медичних висновків про стан здоров я , на основі положення про розклад хвороб згідно Наказу Міноборони № 402.
Лише ВЛК приймає рішення чи придатні ви до служби. З описаних вами підстав можливо ви включені до резерву, враховуючи суть хвороби можна спробувати отримати свіжі довідки про загальний стан здоров я та пройти ВЛК та отримати висновок про непридатність з виключенням з військового обліку загалом , або частково але необхідно мати рішення ВЛК про це, а також з резерву , але враховуючи обставини все залежить від стану здоров я та рішення ВЛК .
---------------------------------------------------------------


Вам треба ,щоб у висновку ВЛК було вказано підгрупа А за вашою хворобою - виключений з обліків. Та видано білий білет.


Якщо це вказано то ви маєте виключення з обліку і справа має бути передана до архіву МОУ так як ви не військовозобов'язаний взагалі.

_____________________________
Щодо втрати родича:

З 29.07.22
військовозобов'язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану. ( треба мати довідку , що родич загинув саме від виконання бойових завдань медичної експертизи про причинно -наслідковий зв язок загибелі.)

Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.


питання дозволу на виїзд треба вирішувати у тцк сп ( воєнкомат) , або мати інші підстави вказані на сайті ДПСУ (Держприкордоннаслужба)

Якщо матиме дозвіл воєнкомату , або інші підстави зможе перетнути кордон.

Нові правила перетину з 07.11.22
https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-pitannya-vidpovid/

С уважением,
Константин Гончаренко


25.01.2023 23:37