Мені 45років і я не проходив військової служби за станом здоров'я. В 2019 році в черговий раз проходив мед комісію та по її висновку : "Не придатний до військової служби із виключенням з військового обліку" мені видали тимчасове посвідчення, але в графі 13 не поставили відмітку (штамп) про виключення з обліку. На той час я не вдавався в деталі, а на даний час мені потрібно перетнути кордон для отримання медичної консультації, але в мене не коректно оформлений військовий документ. У військоматі розводять руками та кажуть, що не знають як допомогти.

29.03.2023 16:31
Олег Уманець, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Якщо у Вас є той висновок ВЛК де вас виключено з обліку то подайте письмову заяву через канцелярію начальника , про коректне заповнення та видачу військово-облікового документа. 

Також можна подати скаргу начальнику тцк сп та до військової служби правопорядку, про неналежне оформлення документів.

Контакти Центрального управління військової служби правопорядку для листування: Проспект Перемоги, буд. 55/2, Kyiv, Ukraine електронна пошта -    [email protected]
https://www.mil.gov.ua/kontakti/telefoni-doviri.html?fbclid=IwAR2ygGrxP7mARwJSpxWTQ6eYENji_rkiD0N11WGhZ_1N0rShk8Ra33AJJAQ

Подавайте письмову заяву на виправлення помилки , копію ВЛК ДОДАЙТЕ , ЧЕРЕЗ 15 -ТЬ ДНІВ МАЮТЬ ПИСЬМОВО ПОВІДОМИТИ РЕЗУЛЬТАТИ.

ст. 20 ЗУ Про звернення громадян передбачає:
СТРОКИ РОЗГЛЯДУ УСІ пропозиції, заяви чи скарги розглядаються і вирішуються у строк НЕ БІЛЬШЕ ОДНОГО МІСЯЦЯ з часу їх отримання, а ті, що НЕ ПОТРЕБУЮТЬ ДОДАТКОВОГО ВИВЧЕННЯ й перевірки, - невідкладно, але НЕ ПІЗНІШЕ П'ЯТНАДЦЯТИ ДНІВ з часу їх надходження. Якщо у місячний строк вирішити порушені у зверненні питання неможливо, командир встановлює новий строк, про що сповіщається військовослужбовець, який подав звернення. При цьому ЗАГАЛЬНИЙ СТРОК розгляду пропозиції, заяви чи скарги не може перевищувати СОРОКА П'ЯТИ ДНІВ. Несвоєчасний, неповний розгляд скарги або незаконне рішення посадової особи, яка її розглядає, можна оскаржити встановленим порядком до суду, Військової служби правопорядку або вищого за підпорядкованістю командира.

Скарги та роз яснення приймають тут:
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.Или же подайте обращение на урядовий контакт -центр 15-45 https://ukc.gov.ua/portal/appeals/ лучше письменно на министра обороны и загрузите в форму фото копии ответов командира ТЦК СП (воєнкомат)

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

30.03.2023 15:43 (Изменён 30.03.2023 15:45)

Вопросы из такой же категории

Может ли банк снимать деньги с заработной карты, если я военнослужащий?
Могу ли я уволица приналичии 2детей и третий не родной но находица все на моем полном содержание
Поставили статьи обмежено прыдатный 64в. Гр2., 23в. Э