Добрий день !
Я військовий пенсіонер з пільгової вислуги ! Мені 54 роки.
Единий син служе в ЗСУ.
Чи є таке становище та чи дісне воно, як що єдиний син служе, то батька не мають права мобілізувати.!?

06.05.2023 03:42
Храмов Олександр, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Саме Ваша підстава не передбачена . Є такі:

Верховна Рада ухвалила закон № 8009 і додала додаткові підстави для звільнення з військової служби, якщо близькі родичі військовослужбовця загинули або пропали безвісти на війні.
Ідеться про тих, у кого близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний Повнорідний, неповнорідний. брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час бойових дій, що тривають з 2014 року.
https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/40428 - готується на підпис Президента України.

Для відстрочки:

 З 29.07.22
військовозобов'язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану. ( треба мати довідку , що родич загинув саме від виконання бойових завдань медичної експертизи про причинно -наслідковий зв язок загибелі.)

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)

07.05.2023 20:59

Вопросы из такой же категории

Как перевестись в другую воинскую часть
РТЦК та СП відмовив у знятті з військового обліку при зміні місця проживання. Вилучили військовий квиток.
Мені лікар поставив діагноз Коксартроз 1-2 ступеня, чі можуть зробити мене обмежено придатним до ДШВ