В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Юристи компанії Samsung, які раніше поширили прес-реліз, що вкрай розлютив суддю по патентній суперечці компанії з конкурентами з Apple, заявили, що не порушили закон, а відомості, які містяться в прес-релізі, раніше вже фігурували у відкритих джерелах, повідомляє BBC.

Нагадаємо, що раніше PR-служба компанії розповсюдила прес-реліз для ЗМІ, на сторінках якого були вказані факти, які суд відмовився розглядати в якості доказів. Так, компанія наводить розповідь колишнього промислового дизайнера Apple Шина Нішіборі, який за завданням головного дизайнера компанії Джонатана Іва створював дизайн нового продукту. Відповідаючи на питання "Яким був би iPhone, якщо б його зробила компанія Sony?" Нішіборі також говорить про те, що багато моделей дизайну для смартфона були "засновані на власних думках або розумінні дизайну в стилі Sony".

Представники Apple назвали прес-реліз прикладом неповаги до суду і спробою вплинути на присяжних. Суддя Кох також залишилися вкрай незадоволена і заявила, що має намір з'ясувати, хто був ініціатором створення прес-релізу.

Як повідомляється, провідний юрист Samsung у цій справі Джон Квінн (John Quinn) вже направив до суду відповідні документи, в яких пояснив, що всі фігурували в нещасливому прес-релізі відомості раніше були опубліковані у відкритих джерелах. Всупереч твердженням представників Apple, компанія Samsung не порушила жодних юридичних чи моральних стандартів, - запевнив громадськість Квінн. Він пояснив, що інформація з прес-релізу раніше фігурувала в статтях таких видань, як New York Times, Huffington Post і CNET, причому задовго до відбору присяжних у справі, а значить прес-реліз ніяк не міг вплинути на неупередженість журі.

Конвлікт між Samsung і Apple"Своїми заявами адвокати Apple публічно і несправедливо ставлять під сумнів мою репутацію і озвучують у ЗМІ неправдиві відомості, що порочать мене особисто", - заявив Квінн.

В ході процесу Квінн і його команда мають намір довести, що південнокорейський гігант не тільки не копіював дизайн Apple, але, навпаки, їх американські конкуренти запозичили для свого нового продукту дизайнерську концепцію, розроблену для продукції Samsung. Суддя Люсі Кох, якій і належить вирішити це велике і дуже важливе для обох сторін справа, відмовилася прийняти відповідні докази, які потім і потрапили в прес-реліз, пояснивши, що вони були представлені пізніше встановленого законом терміну.

Цей судовий процес, як очікується, поставить крапку в патентній битві Samsung і Apple, принаймні щодо iPhone. Наступне засідання відбудеться вже завтра.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!