В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Посилайтеся на статтю Кримінального кодексу «Вимагання»

Правилами паркування транспортних засобів визначено, що у разі повної або часткової несплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування оператор має право заважати виїзду транспортного засобу з майданчика шляхом використання спеціальних пристроїв-шлагбаумів або технічних засобів для перешкоджання виїзду. І цей момент викликає цілком виправдане обурення, адже обмежувати право користування приватною власністю і право свободи пересування можуть лише суб'єкти владних повноважень, тобто позбавити вас права виїхати на власному автомобілі можуть тільки співробітники МВС і то за наявності у них відповідної постанови. Тому подібного роду діяльність можна класифікувати як вимагання відповідно до статті Кримінального кодексу.

2. Вимагайте документи, що підтверджують легальність паркування

Справа в тому, що кожна платна парковка, якщо вона організована на законних підставах, повинна бути внесена до Реєстру суб'єктів господарської діяльності, виписка про це повинна зберігатися у паркувальника або його начальства.

Платити чи не платити за паркування - вирішувати тільки вам! Коли ви тільки ставите автомобіль на парковку, ні в якому разі не повідомляйте парковщику, що не збираєтеся її оплачувати. Інакше вашому автомобілю може бути завдано шкоди у вашу відсутність. У деяких випадках все ж не варто шкодувати 5-10 грн. за сумлінну охорону вашого автомобіля.


Получите за 15 минут консультацию юриста!