В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Різні обставини породжують судові спори з банками і поодинці протистояти величезному штату кредитних юристів - складно. Правильна тактика і своєчасна правова підтримка консультантів сайту допоможуть самостійно відстояти свою правоту.

Неправильно нарахували відсотки? Хочуть забрати заставне майно? Незаконно оформили кредит? Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте на сайті.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО БАНК ПОДАВ В СУД ЗА НЕСПЛАТУ КРЕДИТУ?

Опинитися в боржниках у банку не складно – звільнили з роботи, урізали зарплату, підвищили ціни на комунальні послуги і продукти, і почав накопичуватися борг. У такій ситуації банківська організація звертається в суд для захисту майнових інтересів. Що робити, якщо банк подав в суд за несплату кредиту розповідають фахівці по банківських спорах.

Перше що робити, якщо банк подав в суд за несплату кредиту – перестати панікувати. Необхідно вивчити документи – договір, претензії, позовна заява і додані до неї паперу. Щоб у ході вивчення документації знайти шлях вирішення проблеми, слід звернутися за допомогою до грамотного юриста. Спеціаліст пояснить складні правові аспекти, допоможе в пошуку законів і судової практики.

Друга дія – підготовка захисту. Необхідно зібрати докази незаконності окремих умов договору, обставин, що дозволяють зменшити суму вимог. Якщо необхідно скласти зустрічний позов або інші процесуальні клопотання (про перенесення розгляду справи, залучення документів).

Третій крок – присутність в судовому засіданні. Банк при подачі позову керується кредитним договором, суд вправі розглянути його вимоги в порядку заочного виробництва, що вплине на можливість подання суду доказів і заяв. Без досвідченого юриста в суд ходити не варто. Спілкування з судом можливе лише у строго окреслених межах, не знаючи які легко поставити себе в невигідне становище.

Четверте дія починається, якщо судом винесено рішення, небажане для вас. В цьому випадку його необхідно оскаржити, подавши апеляційну скаргу (вона, зокрема, дозволить призупинити виконання судового акту). Допомога юриста важлива – він допоможе правильно скласти претензію, знайти докази необґрунтованості судового рішення. Без фахівця зробити це складно. Якщо апеляційна інстанція не змінить рішення, слід продовжити оскарження через касаційний перегляд.

Останнє – виконання прийнятого судом рішення. Кваліфікована правова підтримка дозволить відстояти права в ході виконавчого виробництва, захистити себе від свавілля судових приставів.

Якщо банк подав в суд за несплату кредиту і ви не знаєте що робити, звертайтеся на сайт. Тут працюють кваліфіковані юристи, які дадуть відповіді на ваші питання безкоштовно. В ситуації, коли вам необхідна широка правова допомога в ході судового розгляду вам будуть запропоновані платні послуги. У будь-якому випадку співробітники допоможуть вирішити грошові проблеми швидко і якісно.

ЯК ПОДАТИ ДО СУДУ НА БАНК ЗА КРЕДИТОМ САМОСТІЙНО?

Закон надає право на судовий захист всім учасникам договірних відносин. Правда, в конфліктах з банківськими установами складно виграти, тому боржники бояться починати розгляд. Але це неправильно. Щоб домогтися справедливості в подібній ситуації, варто зрозуміти, як подати до суду на банк за кредитом.

Відповісти на це питання допоможуть юристи сайту.

Вони розкажуть:

В яких випадках варто подавати позов.

Як його правильно оформити.

Які документи докласти, щоб почати розгляд конфлікту.

Співробітники порталу дадуть відповідь на всі ваші питання абсолютно безкоштовно, а в разі необхідності додаткового участі в розгляді спору, запропонують платні послуги. Завдяки їх допомогою, ви зможете відстояти свої права в будь-яких конфліктних ситуаціях.

ЯК ВИГРАТИ СУД З БАНКОМ ПО КРЕДИТУ

Страх програти справу заважає боржникам відстоювати права у конфліктах з банківськими установами. У подібній ситуації допоможе звернення за правовою підтримкою до грамотним юристам.

Спеціаліст, вивчивши договори, графіки платежів, додаткові угоди розповість, як виграти суд з банком по кредиту. Він пояснить, які докази надати для отримання позитивного результату, допоможе скласти необхідні клопотання і заяви.

Якщо хочете виграти судову справу з кредитною організацією, але не знаєте, як це зробити, то звернення на сайт вирішить проблему. Адвокати порталу пояснять важливі правові моменти розгляду і допоможуть грамотно відстояти інтереси в ході судового засідання.

Завдяки їх підтримці, ви досягнете справедливого рішення суду, вийдіть переможцем з будь-якої ситуації.

ТОП4 питання по судових спорах з банками

1. Банк змушує платити відсотки, хоча кредит погашений?

Така дія характерна для ануїтетного платежу, що представляє собою рівний за розміром внесок протягом терміну договору. При ньому спочатку погашаються великими сумами відсотки і малими — основний борг. Якщо сплачено позику достроково, то може з'ясуватися, що гроші пішли на погашення майбутніх відсотків, а борг майже не знизився. В цьому спорі з банком шанси великі.

Проценти сплачуються позичальником з моменту видачі кредиту і до фактичного повернення, тобто, тільки за час користування позикою. Надійшли банку понад цього гроші — вважаються необґрунтованим збагаченням і підлягає поверненню. Але в цьому випадку спір з банком - неминучий.

У такій ситуації слід поводитися так:

• Докладно вивчайте кредитний договір. Приділіть увагу методом розрахунку платежів.

• Проведіть самостійні обчислення. Алгоритмів в інтернеті предостатньо.

• Підготуйте позов і направте в суд, приклавши претензію банку та квитанції про сплату кредиту. Скласти грамотне заяву допоможе юрист, що практикує у банківській сфері.

Виконуючи всі дії, ви відіб'є від незаконних вимог. Спір з банком по кредиту вирішиться на вашу користь. Недавня судова практика підтверджує правоту позичальника в цих випадках.

2. Що робити, якщо банки погрожують відібрати майно?

Коли кредит не виплачується, банки мають право забрати заставне майно в рахунок боргу. Але на практиці не все так просто.

Якщо справа знаходиться в суді і вирішується питання про вилучення предмета застави, знайте наступне:

1. При невеликій сумі боргу, наприклад, 10-15% від кредиту, суд не дозволить банку забрати майно. Таке практикується, якщо борг понад 60% і більше.

2. Відібрати будинок або квартиру завадять численні обмеження. Наприклад, коли у вас це єдине житло.

3. Якщо джерело доходу втрачений з поважної причини (відсутність роботи, термінова операція, форс-мажор), то просіть укладення мирової угоди. Кредитні спори з боржником в таких ситуаціях закінчуються примиренням і банки підписують новий графік.

В останньому варіанті кредитні організації можуть претендувати на половину доходів боржника. Але, при розгляді спору з банком у суді, враховується майновий стан, наявність утриманців, і тоді ви обмежитеся меншими сумами.

3. На вас оформили чужий кредит?

Про незаконне кредиті дізнаються, коли до людини починають надходити дзвінки з банків або від колекторів з вимогами погасити борг. Зазвичай шахраї оформляють позики за загубленими або краденим документами або за допомогою працівника кредитної організації, де є копія вашого паспорта.

1. Якщо суперечки стосовно вас вже розглядаються в суді, то слід вчинити таким чином:

2. Негайно подайте заяву в правоохоронні органи. У разі втрати паспорта - прикладіть підтверджує довідку.

3. Ознайомтеся з документацією кредитного досьє. Ви виявите що-небудь підозріле або не відповідає дійсності.

4. Запитайте запис відеоспостереження. Вона покаже, що кредитний договір вами не підписувався.

5. Ходатайствуйте про проведення почеркознавчої експертизи.

Дозволивши спори з банками по кредитах, не забудьте звернутися до Центробанк України для очищення кредитної історії.

4. Коли потрібна правова допомога в спорах з банком?

Нічого не роблячи, і просто чекати рішення суду не варто. Простягнувши час, ви погіршить ситуацію. Тому, якщо ви не знаєте що робити, якщо банк подав в суд за несплату кредиту - потрібно заручитися юридичною допомогою.

Якщо конфлікт зайшов у глухий кут, ви не знаєте, як вчинити, адвокат ресурсу допоможе:

• оскаржити банківські вимоги;

• скасувати неправильно нараховані проценти, комісії та штрафи;

• вирішити проблеми з заставним майном;

• врегулювати юридичні спори з банками;

• знизити самовільно підвищені процентні ставки;

• анулювати незаконні кредити.

Звертайтеся за правовою допомогою до антиколекторів сайту, грамотна юридична консультація, а головне - своєчасну допомогу, вирішить будь-які проблеми з комерційними установами.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!