В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о взыскании денежных средств
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании денежных средств

 

Зразок позовної заяви про стягнення грошових коштів є універсальним для всіх випадків, коли необхідно звернутися до суду з грошовими вимогами. Зараз практично будь-які правовідносини пов'язані з грошовими розрахунками. Гроші – це спеціальний засіб, що є мірою вартості інших товарів і засобом платежів. Тому позови про стягнення грошей є одними з найпоширеніших у практиці роботи судів.

При зверненні в суд з позовом про стягнення грошових коштів в першу чергу необхідно визначитися, чому виникли грошові зобов'язання, які правовідносини є спірними. Це допоможе обрати вірний спосіб захисту порушеного права і знайти потрібний зразок заяви.

Однак не для всіх спірних відносин можна підібрати необхідний зразок заяви, в цьому випадку можна скласти заяву в суд за цим зразком. Суд самостійно визначить правовідносини, які виникли між сторонами, і застосує закон, яким регулюється грошовий спір. Від позивача буде виконати низку обов'язкових вимог. При підготовці позовної заяви про стягнення грошових коштів необхідно максимально докладно описати спірну ситуацію. Вкажіть, з чого почалися правовідносини з відповідачем, які домовленості виникли спочатку, як розвивалася ситуація, які зобов'язання і в який термін повинні були виконати сторони. Повідомте, як змінювалися зобов'язання, хто і чому їх порушив, були спроби вирішити спір у позасудовому порядку, чому без суду кошти отримати неможливо.

У позовній заяві про стягнення грошових коштів обов'язково визначається ціна позову. За ціною позову визначається підсудність позовів і сплачується держмито в суд. Рекомендуємо скористатися зручним засобом розрахунку: калькулятор держмита в суд.


Получите за 15 минут консультацию юриста!