В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о расторжении договора в Украине
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о расторжении договора в Украине

 

Зразок позовної заяви про розірвання договору. Розірвання договору можлива за взаємною згодою сторін договору. Якщо домовитися не вдалося, то розривати договір доведеться через суд, шляхом подачі позову про розірвання договору.

Договір можна розірвати в разі, якщо це передбачено законом (наприклад, договір найму жилого приміщення, дарування та оренди) або у разі істотного порушення умов договору. Істотним визнається порушення договору однією зі сторін, яке тягне для іншої сторони така шкода, що вона значною мірою позбавляється того, на що була вправі розраховувати при укладенні договору.

Істотна зміна обставин, з яких сторони виходили при укладенні договору, є підставою для його зміни або розірвання, якщо інше не передбачено договором або не випливає з його істоти. Зміна обставин визнається істотною, коли вони змінилися настільки, що, якби сторони могли це розумно передбачити, договір взагалі не був би ними укладений або був би укладений на значно відрізняються умовах.

По даній категорії спорів передбачений досудовий порядок врегулювання. Це означає, що необхідно вручити відповідачеві претензію, в якій запропоновано розірвати договір в добровільному порядку. До позовної заяви необхідно додати текст претензії і докази того, що відповідач отримав. Після закінчення строку, встановленого в претензії, можна звертатися до суду. Якщо такий строк не був встановлений в претензії, то за законом він становитиме 30 днів.

Оскільки договірні відносини є різноманітними, рекомендуємо ознайомитися з відповідними публікаціями на нашому сайті для визначення правил підсудності та розміру підлягає сплаті державного мита за відповідним вимогам. Якісно і грамотно оформити позов допоможе ознайомлення з основними правилами складання позовної заяви.


Получите за 15 минут консультацию юриста!