В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о снятии ареста с имущества, устранении препятствий в пользовании имуществом
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о снятии ареста с имущества, устранении препятствий в пользовании имуществом

 

Зразок позовної заяви про звільнення майна від арешту та виключення його з опису, з урахуванням останніх змін законодавства.

Майно може бути заарештовано постановою судового пристава-виконавця в ході виконавчого виробництва або ухвалою суду при забезпеченні позову. В ході здійснення виконавчих дій  державний виконавець може застосувати арешт при виконанні ухвали суду про забезпечення позову, при виконанні рішення суду про звернення стягнення на спірне майно, або для того, щоб спірне майно залишилося в цілості.

Якщо при накладенні арешту порушуються права стягувача або боржника, вони мають право оскаржити такі дії в порядку Цивільного кодексу, пред'явивши до суду заяву про оскарження дій  державного виконавця.

Якщо при накладенні арешту порушені права власника майна, він має право подати в суд позовну заяву про звільнення майна від арешту. У цьому ж порядку вирішується питання про скасування заходів забезпечення виконавцем при виконанні вимог виконавчого документа.

Держмито сплачується позивачем виходячи з ціни позову. Підсудність позову про звільнення майна від арешту визначається місцем проживання відповідачів, з нерухомого майна – за його місцезнаходженням.


Получите за 15 минут консультацию юриста!