В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск признании права собственности на самовольно построенное сооружение
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск признании права собственности на самовольно построенное сооружение

 

Зразок позовної заяви про визнання права власності на самовільну споруду, з урахуванням останніх змін законодавства.

Самовільної будівництвом визнається об'єкт нерухомості, який побудований без оформлення земельної ділянки та документів на будівництво. Позивач повинен представити докази того, що при зведенні самовільного будівництва не порушені містобудівні та будівельні норми і правила, що така споруда не створює ніякої загрози для інших громадян і може бути збережена.

Документи, які необхідно зібрати до подачі позову в суд: документи на земельну ділянку, яка має бути у власності або постійному (безстроковому) користуванні заявника; документи, що підтверджують, що заявник звертався за видачею дозволу та введення об'єкта в експлуатацію; документи, які підтверджують, що об'єкт побудований без порушень (експертний висновок).

Відповідачем за такими позовами завжди буде орган місцевого самоврядування, на території якого зведена самовільна споруда. Розмір державного мита з таких позовів залежить від ціни позову, яка визначається виходячи з інвентарної вартості об'єкта по довідці БТІ.

Справи про визнання права власності на самовільну споруду підсудні суду за місцем знаходження спірного об'єкта нерухомості. 


Получите за 15 минут консультацию юриста!