В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о расторжении брака
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать исковое заявление о расторжении брака

 

Предлагаем вам позовну заяву про розірвання шлюбу (заяву на розлучення), зразок розроблений професійними юристами. При підготовці бланка заяви було використано досвід провідних спеціалістів в області сімейних правовідносин. Можемо стверджувати, що склавши позовна заява про розірвання шлюбу за цим зразком і виконавши перераховані нами вимоги, ви гарантовано досягнете потрібного результату – розв'язуєте шлюб.

Позовна заява про розірвання шлюбу можна скласти самому, скориставшись зразками, які є на кожній дільниці мирового судді або на деяких сайтах. Однак набагато зручніше отримати всю інформацію в одному місці. Скачивайте зразок заяви на розлучення, читайте рекомендації щодо складання позову і загальну інформацію по зверненню в суд, задавайте питання юристам.

 

5 кроків для складання позовної заяви про розірвання шлюбу

Отримайте детальну інформацію про розірвання шлюбу, ознайомтеся з прикладами позовних заяв, з рішеннями судів та судової практикою — Розлучення або розірвання шлюбу.

Визначте суд, в який потрібно подати свою заяву — Підсудність позовів.

Оплатіть державне мито при подачі позову — Держмито в суд.

Зберіть необхідні документи, зробити їх копії та складіть позовну заяву про розірвання шлюбу за нашим зразком.

Якщо виникли додаткові запитання або ваша ситуація виходить за рамки типових, задайте питання юристу, який завжди готовий прийти на допомогу.

 

Як подається позовна заява про розірвання шлюбу

У загальному випадку позовна заява про розлучення необхідно подавати за місцем проживання відповідача. При подачі позову сплачується держмито. До позовної заяви додаються справжнє свідоцтво про укладення шлюбу, документ про оплату держмита, копії свідоцтв про народження на неповнолітніх дітей і копія позовної заяви про розірвання шлюбу для відповідача. З загальними правилами подачі документів до суду ознайомтеся у статті – Подача позовної заяви.

 

Розгляд позовної заяви про розірвання шлюбу

Якщо позивач правильно виконав всі рекомендації, заява приймається, по справі призначається судове засідання. В іншому випадку позовна заява про розірвання шлюбу буде залишено без руху або повернуто заявнику. Що робити, якщо позовну заяву залишено без руху, читайте тут. Якщо позовну заяву повернуто, скористайтеся рекомендаціями тут.

Розгляд справи за заявою про розірвання шлюбу призначається світовим суддею не раніше, ніж через місяць з моменту його подачі. Про час і місце розгляду справи позивач отримає судову повістку (повідомлення) поштою, буде повідомлено по телефону (електронною поштою) або повідомлений особисто. Для отримання повідомлення по СМС або електронною поштою оформіть клопотання за зразком – Клопотання про сповіщення.

У судовому засіданні суд з'ясовує причини розірвання шлюбу, чи підтримує позивач свої вимоги, чи згоден відповідач на розлучення, можливо примирення сторін. При наявності підстав суддя дає час для примирення на строк до 3 місяців.

Зразок позовної заяви про розірвання шлюбу у 2017 році

Представлений зразок заяви на розлучення складений з урахуванням останніх змін сімейного законодавства. Він застосовувався в 2016 році і буде також актуальне в 2017 році.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!