В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о взыскании долгов за неуплату алиментов
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании задолженности по алиментам

 

Для того, щоб стягнути аліменти, необхідно звернутися в суд з позовною заявою про стягнення аліментів на дитину, подати заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів або укласти угоду про сплату аліментів. Стягнення аліментів судом проводиться лише один раз, в подальшому суд може тільки змінити розмір аліментів, встановити інший порядок і спосіб сплати аліментів. Всі питання про стягнення аліментів вирішує виконавець.

 

Як складається позовна заява про заборгованості по аліментах

При наявності заборгованості по аліментах, визначеною виконавцем у відповідній постанові, стягувач або боржник має право звернутися до суду з позовною заявою про заборгованість по аліментах.

Боржник може звернутися до суду з таким позовом, якщо заборгованість утворилася в той період, коли він довго і тяжко хворів, був позбавлений можливості працювати з інших поважних причин, виходячи з його матеріального або сімейного стану.

Стягувач має право звернутися до суду з позовною заявою про заборгованість по аліментах у випадках, коли визначений судовим приставом-виконавцем розмір заборгованості порушує права дитини на отримання гідного існування, коли розмір його доходів у той період, за який утворилась заборгованість, був невеликий, а згодом його матеріальне становище значно покращилося.

При зверненні до суду з даною позовною заявою про стягнення аліментів провадиться в твердій грошовій сумі. З позовною заявою необхідно звертатися до світової судді за місцем проживання відповідача. При подачі позовної заяви сплачується держмито в суд. Виходячи з суми, на яку зменшується або збільшується розмір аліментів, визначається ціна позову.


Получите за 15 минут консультацию юриста!