В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о восстановлении на работе
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о восстановлении на работе

 

Зразок позовної заяви про поновлення на роботі підготовлений з урахуванням останніх змін трудового законодавства.

Працівник може бути звільнений з роботи за власним бажанням, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін. Роботодавець повинен провести звільнення працівника законно, по підставах, передбачених кодексом, при цьому виконавши встановлену законом процедуру звільнення.

Якщо звільнення проведено з порушенням закону, працівник має право відновитися на роботі. Загальні підстави припинення трудового договору перелічені у КЗпП, процедура звільнення працівників за конкретних підстав закріплена. Для певних категорій працівників встановлені додаткові гарантії при звільненні, які закріплені у відповідних нормах трудового законодавства. Рекомендуємо ознайомитися з переліченими нормами трудового права при подачі позовної заяви.

Позовна заява про поновлення на роботі необхідно подати до суду протягом 1 місяця з моменту звільнення. В іншому випадку В роботодавця буде можливість заявити про пропуск строку звернення до суду, що є самостійною підставою для відмови в задоволенні позову. При пропуску строку його можна відновити, подробиці в статті «Відновлення строку звернення до суду по трудових спорах».

Позовна заява про поновлення на роботі відноситься до підсудності районного (міського) суду. У загальному випадку позовна заява подається в суд за місцем знаходження роботодавця. Проте позивач має право обрати суд, якщо у роботодавця є філії або в трудовому договорі вказано конкретне місце виконання роботи. При подачі позовної заяви по трудових спорах працівник звільняється від всіх судових витрат, у тому числі він не сплачує державне мито. Для збору доказів працівник має право звернутися до роботодавця із заявою про видачу документів, пов'язаних з роботою.

Крім вимог про поновлення на роботі позивач має право заявити про стягнення компенсації моральної шкоди, стягнення всіх належних йому сум при звільненні, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Замість вимоги про поновлення на роботі можна вказати про зміну запису в трудовій книжці на звільнення за власним бажанням.

Ще одним способом вирішити трудовий спір є звернення із скаргою в трудову інспекцію, а у спорах про звільнення він буде найменш ефективний.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!