В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о признании права собственности на квартиру
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о признании права собственности на квартиру

 

Зразок позовної заяви про право власності на квартиру, з урахуванням останніх змін законодавства.

Право власності на нерухоме майно виникає у випадках, передбачених законом. Квартири купуються у власність внаслідок приватизації майна, в результаті виплати пай у житлово-будівельному кооперативі, в результаті передачі квартири за договором пайової участі в будівництві житла, в спадок, в результаті вчинення різноманітних правочинів, у тому числі купівлі-продажу, дарування, міни.

Право власності на квартиру, повинно бути зареєстроване в Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно та угод з ним. Для підтвердження права власності на квартиру у громадянина на руках повинен бути договір або інший документ, що встановлює право власності та свідоцтво про державну реєстрацію права, видане органом державної реєстрації.

Якщо документи, які підтверджують підставу виникнення права відсутні, єдиним виходом є звернення до суду з позовною заявою про визнання права власності на квартиру.

Рішення суду по такій справі і буде документом, що підтверджує право власності позивача. Якщо права на квартиру виникли в результаті укладення угоди, а продавець ухиляється від звернення в службу державної реєстрації в установленому порядку, до суду необхідно подавати позовну заяву про реєстрацію переходу права власності. Ціна позову щодо визнання права власності на квартиру визначається її вартістю. Вартість квартири визначається інвентаризаційною оцінкою, яку проводить бюро технічної інвентаризації.

Практично усі позови про визнання права власності на квартиру розглядаються районними (міськими) судами. Позовна заява про визнання права власності на квартиру подається в суд за місцем її знаходження, за правилами виключної підсудності.


Получите за 15 минут консультацию юриста!