В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление признании гражданина утратившим право помещением, и снятии с регистрационного учета
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о признании гражданина утратившим право пользования помещением

 

Зразок позовної заяви до суду про визнання громадянина втратившим права користування жилим приміщенням, з урахуванням останніх змін чинного законодавства, що регулює житлові спори.

Звичайним випадком пред'явлення такого позову буде ситуація, коли власник квартири прописав в ній сторонньої людини, яка ніколи в неї не вселявся, в ній не проживала, у якого відсутні інші підстави для виникнення права на спірне житло. Просто так зняти громадянина з реєстраційного обліку неможливо, для цього необхідно його особисту заяву в паспортний стіл. Якщо відповідач відмовляється виписатися з квартири, залишається звертатися в суд. У законі спеціально передбачено випадки, коли зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання можливе за рішенням суду.

Правом на пред'явлення такого позову має власник житлового приміщення, відповідачем буде громадянин, що зберігає реєстрацію за місцем проживання. В якості доказів, що підтверджують доводи позивача, краще всього використовувати свідчення громадян, яким відома ситуація, що склалася, які викликаються до суду з клопотанням про виклик свідків.

Позов про визнання не придбали право користування підвідомчим районному (міському) суду за місцем знаходження житлового приміщення, оскільки, по суті, предметом захисту є права на нерухоме майне. Якщо фактичне місце проживання відповідача на момент звернення в суд невідомо, можна вказати в позовній заяві останнє відоме місце проживання.

Звертаючись до суду необхідно дотримуватися загальні правила оформлення позовних заяв, що дозволить збільшити ймовірність прийняття рішення на користь заявника.


Получите за 15 минут консультацию юриста!