В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Кредитна картка – це унікальний помічник, який розроблений для здійснення операцій, платежі за яким проводяться за рахунок коштів, наданих банків в кредит. Дотримання клієнтом правил і умов за кредитним договором робить користування карткою дуже зручним та вигідним.
Правильно обрана кредитна карта стане невід'ємним атрибутом при проведенні покупок і здійснення розрахунків. При її виборі слід звертати увагу на основні характеристики і умови банків, щоб підібрати кредит готівкою на самих вигідних умовах.

Як вибрати кращу кредитну карту?

Самий оптимальний варіант при виборі кредитної картки – це вивчення її головних критеріїв, порівняння їх і добір найбільш прийнятною програми з усіх представлених.

Критерії кредитних карт банку:
Пільговий період. У більшості банків пільговий період (відомий також як грейс-період) становить близько 50 днів. За цей проміжок часу клієнта не нараховуються проценти за використання кредитних послуг. Деякі фінансово-кредитні установи пропонують кращі кредитні карти з грейс-періодом понад 50 днів, наприклад, Альфа-банк – 100 днів, ПриватБанк – 55 днів і т. д. Також в певних банках пільговий період може поширюватися тільки на операції по безготівкових платежах,готівковим або ж за тим і іншим разом.
Річне обслуговування. Дуже важливий аспект для будь-якої карти – вартість її обслуговування на рік, оскільки, незважаючи на те користується клієнт карткою або ж немає, за неї потрібно платити. Середня вартість для карт Classic становить близько 700 грн. Є ряд банків, в яких річне обслуговування потрібно виплачувати лише в тому випадки, коли клієнт користується картою.
Процентна ставка. Тарифна політика банку дозволяє встановлювати свій варіант % ставки, який може залежати і від характеристики самого позичальника. Наприклад, коли клієнт користується послугами банку і у нього оформлена картка на отримання зарплати, то умови для нього буде краще, ніж для того, хто вперше звернувся в банк. Ще одним показником, від якого залежить розмір ставки, є платоспроможність клієнта, яка підтверджується довідками про доходи, згодом чого ставка нижче. На поточний момент вигідні кредитні картки можна отримати в таких банках: ВТБ (28 %), Альфа-Банк (29 %) та ПриватБанку (від 35 %). Середніми показниками серед інших закладів є ставка у розмірі 25-27 %.
Дисконтні та бонусні програми. Залежно від банку і карти існує ряд додаткових бонусів, які дозволяють значно заощадити на здійсненні покупок в організаціях, які співпрацюють з банком, наприклад, знижки в магазинах, накопичення балів на авіаквитки і т. д.

Оформлення карти

Кредитну карту можна оформити у відділенні банку, для цього необхідно виконати наступні етапи:

Відвідати найближче до дому відділення обраного банку та заповнити анкету-заяву.
Надати необхідний пакет додаткових документів (ІПН, ксерокопія внутрішнього і закордонного паспорту, водійські права, поліс тощо).
Дочекатися позитивного рішення на видачу карти (термін розгляду якої від 1 до 5 робочих днів) і отримати її в зазначеному відділенні.
Активувати картку.



Получите за 15 минут консультацию юриста!