В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Суперечки з працівниками Податкової служби – поширене явище. Неправильне обчислення суми платежу, незаконне покарання, арешт рахунку без підстави – ці дії інспекції змушують фізичних і юридичних осіб доводити порушення правопорядку.

Досудове врегулювання податкових спорів – обов'язкова процедура, без якої не вийде реалізувати право на судовий захист. Цей процес складний і вимагає знання законів, тому для його проходження звертайтеся за допомогою до адвоката.

Юристи сайту допоможуть:

Правильно оформити скаргу.

Почати захист у встановлений законом строк.

Довести порушення законодавства України.

Захистити права платників податків з допомогою суду.

СПОРИ З ПОДАТКОВОЮ ІНСПЕКЦІЄЮ – 6 ПРИЧИН ЗАПИТАТИ ПОРАДИ У ПРОФЕСІОНАЛА

Юридична консультація співробітників сайту – це варіант знайти відповідь на питання, що цікавить.

1. Що оскаржується в адміністративному порядку?

За податковим законодавством вищестоящими посадовими особами податкових органів оскаржуються, не відповідні закону:

Постанови, які отримали законну силу.

Дії податківців.

Бездіяльності інспекторів.

Вони скасовуються за допомогою скарги. Підставою для оскарження виступає думку заявника про порушення його інтересів. Крім цього передбачена подача апеляційної скарги на покарання за порушення законів про податки, постанова про відмову в його призначенні. У цьому випадку теж треба порушення законних прав громадян або юридичних компаній, невідповідність постанови нормам права. Юрист розповість, в якому випадку ви маєте право оскаржити невірні акти податківців, і яким чином це зробити. Такі знання допоможуть захистити себе від зловживань з боку державних чиновників.

2. Обов'язково чи оспорювання через вищестоящу інстанцію?

За законом досудове врегулювання податкових спорів — обов'язкова процедура, без дотримання якої неможлива судовий захист платників податків. Але законодавчо закріплено право подати позов в судову інстанцію, якщо звернення громадянина або юридичної фірми не розглянуто у визначений строк. Крім цього в суді оскаржуються акти і дії (бездіяльності) працівників федеральної інстанції, яка контролює законність у сфері оподаткування. Адвокат пояснить, в якому випадку внутрішньоорганізаційні розгляд обов'язково, а коли людина має право подати позов до суду без цього. Ця інформація дозволить уникнути негативних наслідків недотримання процедури оскарження, прискорити зміну незаконного акту або дії.

3. Який термін надає закон на оскарження ненормативних постанов і дій податківців?

Закон встановлює, що скарги на незаконні постанови і дії податківців подаються у строк, що не перевищує один рік з моменту, коли особа дізналася про порушення своїх законних прав. Законодавчо закріплено право платника податків просити інстанцію, яка розглядає спір, поновити строк подачі заяви, якщо доведе поважність причини пропуску часу для оскарження. Скарга подається через інспекцію, працівники якої винесли обжалуемый ненормативні акт, здійснили незаконну дію. Інспектори, після отримання заяви і документів, за три дні направляють його до вищестоящого органу. Юрист допоможе вам визначити, до якої дати варто почати оскарження, і як вчинити, при пропуску законних строків. Це дозволить вчасно просити захист порушених інтересів, уникнути наслідків запізнілого звернення.

4. Які вимоги встановлені законодавцем для форми й змісту звернення?

Як закріплює закон, коли починається вирішення податкових спорів, у скарзі зазначаються:

Особисті відомості особи, чиї інтереси порушені (ПІБ та адресу проживання фізичної особи або назва, організаційна форма і місце розташування організації).

Податкова інспекція, чиє постанова або дію оскаржується.

Оспорюване рішення.

Підстави оскарження.

Вимоги заявника.

Звернення подається письмово за підписом особи, яка оскаржує рішення, або її представника. Якщо скарга оформляється повіреним, то до неї додається довіреність. За законом додаток доказів порушення прав не входить в коло обов'язків особи, яка звертається з вимогами про зміну незаконного акта. Це його право. Юридична консультація допоможе правильно оформити скаргу і прискорити визнання акта або дії незаконними.

5. Який термін дає закон на розгляд заяви?

За законом інстанція, яка розглядає заяву про скасування актів податківців, встановлює порушення закону і прав платника податків і скасовує їх. Відбувається це:

Якщо подана апеляційна скарга на покарання за порушення законодавства про податкові збори, у строк, що не перевищує тридцяти днів. Він продовжується у разі, коли належить отримання документів з нижчестоящого органу. Максимальний термін продовження – тридцять днів.

Якщо подано заяву про оскарження ненормативного постанови або дії, то рішення по ній виноситься за п'ятнадцять днів після його отримання. І цей час продовжується за умови витребування додаткових паперів, але тільки ще на п'ятнадцять днів.

Акт, прийнятий в результаті розгляду справи вищестоящим посадовою особою, вручається заявникові або надсилається йому поштою, через три дні після його прийняття. Юрист розповість, які терміни передбачені законом для державних органів, які наслідки їх порушення. Ці знання знадобляться для виникнення правочинів на судове врегулювання податкових суперечок.

6. Яке рішення виноситься вищестоящої структурою або посадовою особою?

Як вказує закон, вищий інспектор після розгляду заяви про оскарження актів чи дій податківців виносить таке рішення:

Залишити обжалуемый документ без зміни, скаргу без задоволення.

Скасувати постанову або його частина. У цьому разі працівники мають право переглянути справу по суті і винести новий ненормативні акт.

Адвокат пояснить, які рішення приймаються за зверненням, що допоможе вам грамотно викласти свої вимоги.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ НА САЙТ

Судове врегулювання податкових спорів – справа, яка не почати без оскарження постанов в адміністративному порядку. Щоб отримати право на захист в суді, належить пройти складний процес внутріорганізаційного перегляду справи. Для цього потрібні знання законів і судової практики. Співробітники порталу допоможуть пройти процедуру оскарження і скоротити час дії незаконного рішення. Ми працюємо для вашої зручності.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!