В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Закон дозволяє розпорядитися майновими правами після смерті, і не забороняє відмовитися від отриманого спадкового майна. Оформлення відмови від спадщини – справа складна і клопітка. Без допомоги юриста тут не обійтися.

Адвокати сайту допоможуть:

Визначити, коли варто піти від спадкування.

Правильно оформити подібний документ.

Дізнатися, наслідки написання відмовний.

Встановити, вартість оформлення небажання вступати в спадкові правовідносини.

ВІДМОВИТИСЯ УСПАДКОВУВАТИ – 5 ПРИЧИН ЗАПИТАТИ РАДИ У ЮРИСТА

Консультація професіонала допоможе знайти відповіді на наступні питання:

1. Чи можна не приймати спадщину за законом або заповітом?

Закон закріплює право людини не приймати майно близького родича у разі смерті, передавши його залученими до спадкоємства осіб.

Оформити відмову папір можна на користь одного, двох або трьох спадкоємців, або, не вказуючи конкретну особу, якій переходять спадкові права. Відмова від успадкованих повноважень недієздатних осіб та дітей підписують законні представники, лише з дозволу органу опіки.

Юрист розповість вам, коли можна не брати участь в розподілі майна спадкодавця, і як вірно скласти папір про відмову від спадщини. Ці знання допоможуть відстояти свої права і членів сім'ї при придбанні власності після загибелі близької людини.

2. В який термін повідомляти про відмову у прийнятті спадкового майна?

Як встановлює закон заява спадкоємця, з допомогою якого він відмовляється наслідувати після члена сім'ї, подається до закінчення часу прийняття успадкованих прав.

Такий час за законом одно шести місяців з дня смерті спадкодавця. Якщо спадкоємець прийняв майно, то відмовитися від нього можна в судовому порядку і після піврічного терміну, але за умови доведення у суді поважності причин його пропуску.

Юридична консультація дозволить дізнатися, в який час подається повідомлення про відмову від майна, одержуваного в результаті спадкового правонаступництва. Це допоможе уникнути судової тяганини пропуску строку написання відмовний папери.

3. В яких випадках не можна відмовитися брати участь у спадкуванні?

Законодавчо не передбачено випадків заборони написання відмови від успадкованої власності, за винятком відмови від вымороченного майна (перейшов в державне розпорядження з-за відсутності родичів спадкодавця). Але закон обмежує право оформлення відмовний на користь конкретної особи:

Коли всі речі спадкодавець передає спадкоємцям за заповітом.

Якщо відбувається відмова від обов'язкової частки у спадщині.

При появі додаткового спадкоємця.

Забороняється неприйняття правочинів з оговорами та умовами, частини майнових прав, що переходять у спадщину. Юрист розповість вам випадки, коли не можна не брати участь в спадкових правовідносинах. Такі знання допоможуть відстояти свої права при зловживаннях з боку спадкоємців.

4. Яким способом виражається небажання наслідувати?

Як визначає закон, відмова отримувати спадкові права оформляється шляхом написання заяви спадкоємця про відмову від спадщини. Подається воно нотаріуса, який відкриває спадкову справу.

Допускається передача цієї паперу через третю особу, якщо підпис спадкоємця посвідчена нотаріально. Дозволяється виявити бажання не брати участь у спадкуванні через представника, але тільки якщо довіреність на ведення справ спадкоємця передбачає таке повноваження. Адвокат пояснить, як правильно оформити відмову папір, щоб вона спричинила встановлені законом юридичні наслідки. Така інформація допоможе уникнути витрати часу і сил на оформлення відмовних документів.

5. Які наслідки оформлення відмовний папери?

Закон встановлює один правовий наслідок небажання вступати до спадкування. Якщо спадкоємець вирішує оформити нотаріальний відмова від спадкових повноважень, забрати його назад він не вправі.

Консультація юриста допоможе прийняти вірне рішення, щоб не пошкодувати про скоєні дії. Ці знання захистять ваші майнові права, отримані після смерті близьких родичів.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ЗА ПРОФЕСІЙНОЮ ЮРИДИЧНОЮ ДОПОМОГОЮ НА САЙТ 

Оформлення відмовний паперу при небажанні забирати успадковане майно клопітно, і вимагає часу. Щоб не витрачати час і не шкодувати про втрачені можливості, варто звернутися за допомогою до грамотним адвокатам. На сайті працюють досвідчені співробітники, які допоможуть вам визначитися і отримати спадщину, або відмовитися від нього. Ми працюємо в режимі онлайн, і тому ви отримаєте відповіді на питання, що цікавлять вас, не виходячи з дому.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!