В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Заборона здійснювати операції в банку – санкція, яку держава накладає за невиконання законних або договірних обов'язків, і тому, якщо накладено арешт на рахунок, обійтися без юридичних знань не вийде.

За допомогою грамотного адвоката дізнаєтеся:

Яким чином відбувається накладення арешту на грошові кошти.

Як зняти санкції для продовження підприємництва.

Які державні органи заарештовують фінансові кошти.

Як уникнути застосування подібних санкцій і захистити право на вільне розпорядження особистими грошима.

5 ЮРИДИЧНИХ ПИТАНЬ ПРО ЗААРЕШТОВАНИХ ГРОШОВИХ КОШТАХ

Професійна допомога потрібна, якщо у вас виникли такі питання:

1. Що означає арешт рахунків для власника?

Згідно із законом банк, після одержання документального підтвердження арешту рахунку державними органами, припиняє грошові операції з витрачання коштів на ньому негайно.

Судова практика дає поняття незамедлительности, і означає, блокування банківських переказів в момент отримання відомостей про застосування санкції. Юрист розповість, як уникнути негативних наслідків такого тлумачення дій банку і захистити комерційні інтереси контрагентів.

2. Хто накладає санкції щодо блокування коштів на рахунках?

Наслідки зупинення банківських операцій носять негативний характер, тому законодавчо встановлено, що арешт рахунку відбувається тільки:

За визначенням суду загальної юрисдикції або арбітражного судового органу.

За актом органів слідства і дізнання.

За постановою судового пристава-виконавця.

Юридична консультація допоможе захистити права на розпорядження особистими фінансовими засобами при незаконному зупинення видаткових операцій.

3. На які кошти накладаються санкції?

Закон визначає, що видаткові операції (у разі арешту рахунку судовими приставами) заборонені в межах суми, на яку накладено така санкція. Якщо коштів в банку недостатньо для покриття цього обсягу, то арештовуються і надходять гроші. Це відбувається до тих пір, поки не заблокується вся сума, яку вказав пристав у постанові. Адвокат допоможе вам убезпечити фінанси від накладання на них санкцій і уникнути повного блокування фінансових операцій.

4. Як зняти арешт з рахунку?

Законним наслідком накладеного приставами блокування операцій з грошовими коштами виступає передача заарештованих грошей кредитору. Скасувати арешт рахунків в банку можна:

Якщо дії пристава-виконавця щодо заборони витрачання безготівкових фінансів визнані незаконними.

Якщо боржник погасив борг з іншого джерела фінансування.

Якщо накладені санкції не дозволяють використовувати кошти, на які можна звернути стягнення.

У таких ситуаціях пристава подається заява про зняття арешту з рахунку. До нього додаються папери, що підтверджують незаконність заборони на проведення банківських операцій.

Виконавець виносить постанову про зняття заборони на здійснення безготівкових розрахунків. Юрист розповість, як оформити заяву в службу приставів, які документи докласти для підтвердження фактів, що дозволяють скасувати арешт рахунків судовими приставами. Такі знання допоможуть захистити майнові права і власні інтереси, а також близьких родичів.

5. В який термін знімається заборона видаткових операцій на рахунку?

Згідно із законом зняття арешту з рахунку відбувається негайно. Поняття незамедлительности закон не дає, але судова практика виходить з правила здійснення термінових дій на наступний день після того, як заява возного про зняття арешту з рахунку надійшло до районного відділу судових виконавців. Юрист допоможе визначити термін зняття арешту з рахунку, захистити майнові права при блокуванні банківських операцій.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ НА САЙТ

Накладення заборони на списання коштів в банку – складна справа, що має негативні наслідки, для зниження яких потрібні знання законів і судової практики.

Співробітники порталу допоможуть зрозуміти причини блокування видаткових операцій, визначити законність дій державних органів, знайти шляхи вирішення складнощів при здійсненні витрат в безготівковій формі.

 

Юридична допомога дозволить грамотно відстояти свої права та майнові інтереси при зберіганні грошей у банку.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!