В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

З неприємною ситуацією, коли доводиться повертати покупку, стикався кожен чоловік. Продавці не бажають приймати річ назад, постійно посилаються на перелік товарів, що не підлягають поверненню.

Така позиція підприємців виправдовує себе, тільки у конкретних випадках. Тому для захисту прав при поверненні придбаного предмета в магазин потрібна допомога грамотного юриста.

Адвокати сайту допоможуть вам, якщо потрібно:

Зрозуміти, коли повернення покупки не можливий.

Визначити товар, що підлягає обміну або поверненню за законом.

Дізнатися, чи можна повернути річ, якість якої викликає сумніви, якщо вона зі списку непродовольчих товарів, що не підлягають поверненню.

ТОП-5 ЮРИДИЧНИХ ПИТАНЬ ПРО ЗАКОННЕ ПОВЕРНЕННЯ ПОКУПОК

За допомогою юриста знайдете відповіді на наступні поширені питання повернення продавцю придбаних у нього речей:

1. Як визначити, чи можливе повернення конкретної покупки

Постановою Уряду №55 від 19 січня 1998 року, в редакції, що діяла на 2015 рік, вказані категорії предметів, які не можна повернути після покупки. Згідно з нормативним актом, продавець має право не приймати куплені речі, якщо вони відповідають двом критеріям:

Якість повертаються виробів, не відповідає встановленим у законі норм.

Предмети, які повертаються продавцю, входять в список товарів, що не підлягають обміну або передачі назад в магазин.

Юрист розгляне конкретні обставини спору про обмін купленої речі і пояснить, чи можна повернути її назад в магазин. Це допоможе вам відстояти свої права споживача, захистити себе при небажанні підприємця забрати придбане у нього виріб.

2. У яких випадках варто повернути товар, який не підлягає поверненню

Закон встановлює, що покупець має право придбавати річ, якість якої відповідає умовам договору або вимогам, які пред'являються до виробів, і роблять можливим використання предмета для мети такої покупки.

В іншому випадку людина має право повернути виріб назад в магазин, де воно куплено. Це правило поширюється на перелік складних товарів, що не підлягають поверненню за Постановою Уряду №55 від 19 січня 1998 року.

Адвокат розповість про право на повернення бракованих виробів, допоможе відстояти майнові права при небажанні продавця забирати неякісну річ назад.

3. Як бути, якщо продавець відмовляється забрати бракований товар

На практиці підприємці не поспішають забирати шлюб, посилаючись на право не обмінювати вироби, якщо вони визначені законом як товари, що не підлягають поверненню і обміну.

Від таких ситуацій зловживання правовими нормами покупця захищає стаття 18 Закону україни від 07 лютого 1992 року № 2300-1, яка визначає його повноваження при виявленні недоліків придбаної речі.

З допомогою юридичної консультації ви дізнаєтесь, як уберегти себе від неправомірних відмов повернення речей, якість яких не відповідає вимогам закону.

4. Як оформити претензію і позовну заяву в суд

За Законом покупець може вимагати від продавця або виготовлювача товару обміну бракованої речі, або повернення грошей за покупку з недоліками.

Зазначений закон надає споживачам право не писати претензії підприємцю, якщо він не бажає повертати кошти за товари, що не відповідають законним вимоги про якість продукції, але з практичної точки зору, претензія допомагає не витрачати час на судовий процес, і врегулювати спір без звернення до суду.

Юрист підкаже, як оформити лист з вимогами про повернення вироби, що робити, якщо відповідь на нього не вчинив, як правильно оформити позовну заяву в суд, якщо без судового розгляду не обійтися.

5. Звернення за судової захистом про прийняття речі назад в магазин

Законодавство України гарантує споживачу придбання якісних речей і предметів, тому за законом звільняє позивачів за позовами про захист прав споживачів від сплати державного мита.

 При бажанні покупця звернеться до суду з вимогою про повернення товарів, не підлягають поверненню і обміну, він не зазнає фінансових витрат і в тому випадку, якщо програє справу.

Адвокат після вивчення конкретної ситуації пояснить, наскільки витратно судовий розгляд і доведеться платити за проведення експертизи якості виробу, це допоможе знизити грошові витрати при захисту споживчих прав.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ЮРИСТІВ САЙТУ

Покупки, що не підлягають обміну або поверненню в магазин, стають предметів спору продавців і покупців щодня.

Співробітники сайту допоможуть зрозуміти, як повернути спірну річ без звернення до суду, підготувати документи для судового розгляду розбіжностей, у випадку, якщо захистити права споживача без суду не вийде.


Получите за 15 минут консультацию юриста!