В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Що робити, якщо виселяють з квартири – корисні поради професіонала

Захищаючи конституційне право громадян на житло, закон встановлює, що виселити з житлового приміщення можна тільки через суд. Судове виселення – складний і клопіткий процес, що вимагає знань законів, і тому обійтися без юриста в такій справі не вийде.

Адвокати сайту допоможуть вам, якщо потрібно:

Захистити права на житло.

Накласти стягнення на квартиру чи будинок.

Врегулювати відносини за договором соціального найму.

Припинити порушення житлових правил сусідами.

5 ПОШИРЕНИХ ПРОБЛЕМ З ВИСЕЛЕННЯМ, В ЯКИХ ПОТРІБНА ЮРИДИЧНА ДОПОМОГА

Консультація грамотного юриста допоможе вам визначити:

1. Випадки, коли відбувається примусове виселення з квартири.

Закон захищає житлові права громадян, і тому встановлює правило, за яким виселити людини з місця постійного проживання можна тільки в судовому порядку і у виняткових випадках:

Якщо людина неправомірно займає житлове приміщення. Такі ситуації зустрічаються при небажанні виселятися з квартири при зміні власника або припинення дії договору оренди.

Якщо людина живе в квартирі законно, на підставі договору соціального найму, але при цьому порушує законні вимоги по експлуатації житла.

Якщо багатоквартирний будинок підлягає знесенню і власник не бажає виселятися з квартири.

Якщо власник житла – боржник, і на житлове приміщення накладається судове стягнення заборгованостей.

Юридична консультація допоможе вам визначити, чи законні вимоги про з'їзд з займаної житлоплощі, і захистити житлові права себе та членів сім'ї.

2. Ситуації, коли у людини не можна забрати квартиру.

Закон встановлює заборону на накладення стягнення на власну житлову площу, якщо вона – єдине житло боржника та його близьких родичів. Причому виселити з такої нерухомості не можна і за внесення платежів за використання житлового приміщення або спільного майна власників багатоквартирного будинку. Адвокат розповість, коли відбувається незаконне виселення з власної квартири, і як захистити себе та членів сім'ї від неправомірного вилучення житла.

3. Виселення з муніципального житла.

Житлове законодавство визначає три види припинення прав на муніципальну житлову площу:

Коли взамін надається впорядковане жиле приміщення.

Коли приміщення обмінюється на невпорядковане житло.

Коли людина виселяється без отримання житлової площі.

Юрист, вивчивши всі обставини конкретної ситуації зміни або припинення дії договору соціального найму, надасть вам допомогу у виселенні і пояснить права, які надані при дотриманні вами правових норм і правил проживання в багатоквартирному будинку.

4. Підстави виселення при порушенні житлових норм і правил.

Для кожного виду виселення законодавчо встановлені певні підстави.

Так, отримання упорядкованої квартири відбувається якщо:

Будинок підлягає знесенню.

Житло визнане непридатним для життя.

Земельна ділянка під будинком вилучається для державних потреб.

Житлове приміщення переводиться муніципальною владою в нежитлове.

Виселити в невпорядковане житло можна тільки при несплаті мешканцем комунальних платежів за шість місяців. При цьому суд, розглядаючи спори про виселення, встановлює, наскільки поважні причини невнесення платежів. Якщо вони носять неповажний характер, то злісним неплатникам надається житлоплощу за розміром кімнати в гуртожитку.

Виселення без права отримати в обмін житлову площу. Цей вид використовується як покарання при грубих порушеннях правил проживання:

У разі використання житла не за призначенням.

Коли мешканці порушують права сусідів.

Якщо проживають в квартирі громадяни допускають руйнування житлового приміщення, ставлячись до нього бесхозно.

За таких умов співробітники муніципалітету виносять припис про усунення порушень, а якщо наймачі продовжують порушувати закон, то муніципальні влади звертаються в суд з позовом про виселення недобросовісних мешканців.

Адвокат розповість вам про правила виселення, і допоможе захистити житлові інтереси себе і близьких родичів.

5. Припинення прав на житло при позбавленні батьківських прав.

Ще одним випадком, коли судом розглядається спір про виселення з житлового приміщення, виступає позбавлення батьківських прав. Закон встановлює, що якщо спільне проживання дитини та позбавлених прав батьків неможливо, то вони виселяються без надання їм в обмін іншої житлоплощі. На практиці такі випадки виникають при збігу двох моментів:

Сім'я займає муніципальну квартиру.

Дитина залишається під опікою осіб, які покращують житлові умови всіх членів сім'ї, переїхавши до опікуваної.

Юрист розповість вам про особливості припинення прав на нерухомість осіб, які позбавлені батьківських прав. Ці знання допоможуть вам захистити інтереси дітей, які залишилися без материнської турботи.

ПЕРЕВАГИ ЮРИДИЧНОЇ ДОПОМОГИ САЙТУ 

Судове виселення – процес складний і заплутаний. Відсутність знань законів і судової практики у випадках, коли відбирають житло, призводить до негативних наслідків. Співробітники порталу допоможуть вам відстояти право на житло, довести поважний характер боргу за квартиру, захистити себе від неправомірних дій при обміні муніципального житла або при бажанні покращити житлові умови сім'ї. Грамотні і досвідчені адвокати підкажуть вам вірну позицію при зверненні в суд, і в процесі спілкування з муніципальними органами з питань забезпечення своїх житлових прав. Юридична консультація у нас – вдалий спосіб врегулювати житлові відносини між власниками та наймачами або орендарями житла.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!