Доброго дня. У мене така ситуація. Я виїхала ще в березні до Польщі з України з двома дітьми: 2,7 років і 8,5 років. Старшому поставили тут у Польщі діагноз - онкозахворювання гостра лейкимія. Наразі проходимо лікування в шпиталі (інтенсивну хіміотерапію). Я тут в Польщі сама. Сторонньої допомоги не маю. Постійно мушу перебувати зі старшим у лікарні, а молодшу дитину ні на кого залишати та повноцінно приділяти їй увагу. На роботу теж вийти не можу. Чоловік знаходиться в Україні. Був мобілізований,але наразі звільнився зі служби. Прийшов до нашого місцевого воєнкомату. Просить,щоб на підставі документів про онкозахворювання дитини, надали довідку про звільнення зі служби і дозвіл на перетин кордону. В воєнкоматі відмовляють. Посилаються, що ніяких довідок вони не видають. Що немає ніяких довідок. Але ж в законі прописано, що в разі онкозахворювання дитини, військовозобов'язаний може перетнути кордон. Як бути у цьому випадку? Дякую.

21.07.2022 12:29
Ярослав , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Довідку треба нотаріально перекласти у консульстві на укр мову та направити , чоловіку в Україну, також мати копію свідоцтва дитини де він записаний батьком, що підтвердить факт утримання дитини з інвалідністю і подати разом з заявою у канцелярію начальника виключно письмово. Мають у 30-ти денний термін надати довідку з відстрочкою та дозволом на перетин кордону , одна довідка

Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.
З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

21.07.2022 16:20

Вопросы из такой же категории

Как вернуть военный билет
Могу ли подписать контракт после перевода на срочную службу ?
Вероятность и последовательность действий