В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Відразу зробимо застереження. У нашій книзі ви не знайдете рекомендацій, як виправдатися і уникнути покарання за керування автомобілем у нетверезому стані, оскільки ми вважаємо, що п'яний за кермом - злочинець. Людина в стані алкогольного сп'яніння не здатний в достатній мірі контролювати свої дії і з необхідною швидкістю реагувати на зміни дорожньої обстановки. Новинні стрічки ЗМІ рясніють повідомленнями про трагедії на дорозі, що трапилися з вини нетверезих водіїв. Тому настійно рекомендуємо: плануючи свій вечір, подбайте про те, щоб вам не довелося сідати за кермо в стані, коли кількість алкоголю в крові перевищує допустиму норму.

У цьому розділі наведемо рекомендації щодо того, як не стати жертвою незаконних звинувачень на свою адресу.

Стаття 130 ч. 1,2,3 КУпАП: Керування ТЗ в стані алкогольного> наркотичного чи іншого сп'яніння, а також під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. Передача керування ТЗ особі; перебуває в стані такого сп'яніння. Відмова від проходження в установленому порядку огляду на предмет стану такого сп'яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв від 2550 до 3400 грн. або позбавлення права керування ТЗ на строк від 1 до 2 років, або громадські роботи на строк від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб. Повторне порушення протягом року тягне за собою позбавлення права керування на 2-3 роки, з можливим оплатним вилученням ТЗ, або громадські роботи на 50-60 годин, або арешт на 10-15 діб. Третє порушення протягом року - позбавлення права керування на 10 років з оплатним вилученням ТЗ.

Одиниця виміру рівня алкоголю в крові - проміле (% о). Українське законодавство допускає вміст алкоголю в крові - до 0,2 проміле включно.

Процес перевірки водіїв на предмет алкогольного чи іншого сп'яніння регламентовано Інструкцією № 400-666


Получите за 15 минут консультацию юриста!