В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Не залучений і дуже небезпечний - оцінка ринку управління кадрамиПроведене компанією HR Center Дослідження «Кращі Роботодавці» показує, що залученість співробітників стабільного ядра учасників проекту в Україні (а це приблизно 20 компаній, які щороку беруть участь у Дослідженні) коливається незначно - в межах 59 - 62%.

Середній показник залученості компаній, що беруть участь в Дослідженні в Центральній і Східній Європі, також коливається несуттєво - від 53% до 56%.

Враховуючи наведені вище цифри, важливо розуміти, що мова йде тільки про організації, які добровільно брали участь в проекті Best Employers, а не про всі компанії в тій або іншій країні.

В той же час в англомовній замітці про залученість в «Вікіпедії» (Employee Engagement) вказується, що в середньому по ринку тільки 31% працівників залучені.

Таким чином, навіть з поправкою на неминучу помилку, викликану різною методологією вимірювання, різниця в отриманих результатах між організаціями, які займаються залученням своїх співробітників (55 - 60%), і середніми компаніями (31%) справді величезна.

За даними різних консалтингових компаній, що пропонують клієнтам вимір залученості персоналу (Aon Hewitt, Towers Watson, Gallup), цей фактор робить дуже серйозний вплив на фінансові результати бізнесу. Так, якщо залученість співробітників однієї компанії в галузі перевищує залученість співробітників іншої компанії з тієї ж галузі на 30%, можна очікувати, що у першої компанії продажу будуть вищими на 5%, а показник TSR (Total Shareholder Return, враховує як поточний прибуток, так і зростання вартості бізнесу) - на цілих 24% вище, ніж у другої.

Таким чином, можна сміливо стверджувати, що переважна більшість організацій недоотримує істотну частку прибутку через те, що їх працівники демонструють незалученість поведінку (are disengaged). Такі співробітники руйнують імідж роботодавця своєї компанії, негативно висловлюючись про неї, готові покинути її при першій можливості і ніколи не стануть докладати додаткових зусиль для її успіху, роблячи щось понад те, що вони формально зобов'язані виконувати.

Не залучений працівник веде ваш бізнес до прірви, залучений - до успіху.

Мабуть, лише незнання того простого факту, що для початку роботи над розвитком залученості співробітників необхідні дуже скромні фінансові ресурси і зовсім невеликі організаційні зусилля, заважає більшості компаній по-новому поглянути на можливість поліпшення результатів бізнесу через управління персоналом.


Получите за 15 минут консультацию юриста!