В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Нестандартні співбесідиСлужба досліджень HeadHunter провела опитування серед 200 фахівців з управління персоналом, щоб дізнатися, чи застосовують вони нестандартні методи проведення співбесід.

Більшість HR-менеджерів вважають за краще використовувати на співбесіді стандартні тактики. Тим не менше 36% рекрутерів відзначили, що іноді відчувають кандидата за допомогою нетрадиційних методів. Так, 27% менеджерів з персоналу намагаються поставити претендента в незручне становище, кожен десятий чинить психологічний тиск, а 4% використовують детектор брехні або залякують здобувача.

Кожен п'ятий роботодавець, що використовує оригінальні форми співбесіди, тим самим намагається вивести людину на чисту воду, зрозуміти його приховані мотиви і бажання. Визначити психологічний тип і сутність кандидата незручними запитаннями та психологічним тиском намагаються 14% роботодавців.

Деякі з тих, хто ніколи не використовував нестандартні методи ведення інтерв'ю, погодилися, що могли б узяти на озброєння незвичайні техніки. Половина опитаних була б не проти своїми питаннями поставити здобувача в незручне становище, а майже кожен третій скористався б прийомом психологічного тиску.

Проте знайшлися й такі, хто не став би використовувати зазначені методики ні за яких обставин через їх негуманності, неетичності і безглуздості.


Получите за 15 минут консультацию юриста!