В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Затримки на роботіДослідницький центр «Імперії кадрів» провів опитування і визначив, як позначається понаднормова робота на життя співробітників компаній.

Майже половина респондентів засиджується в офісі: 23% опитаних щодня до однієї години, 15% - більш ніж на дві-три години, 2% - до п'яти годин, 4% - понад п'ять годин. А 56% респондентів йдуть з роботи вчасно.

На питання, наскільки регулярно відбуваються такі затримки, близько 24% респондентів стверджують, що практично кожен день, 16% засиджуються в середньому два-три рази на тиждень, 4% переробляють один раз на тиждень.

Опитування показало, що найпоширеніша причина - великий обсяг роботи.

Респонденти відзначали, що вони іноді змушені виконувати не тільки свої прямі обов'язки, але й чужі. Іншою причиною часто називали те, що доводиться міняти графік і підлаштовуватися під вищестояще керівництво. Деякі опитані аргументували затримки на службі нестачею часу. Традиційно це стосується співробітників бухгалтерії під час звітних щоквартальних періодів.

3% опитаних зізналися в тому, що їх змушують залишатися і доробляти або переробляти завдання. Респонденти пояснюють це неузгодженістю дій з боку керівництва або примхою начальства.

Незважаючи на важке фізичне чи моральне стан, тільки 27% опитаних відповіли, що планують звільнитися, 73% - не збираються йти.

Резюмуючи результати опитування, експерти відзначають, що тільки 7% з тих, хто затримується на службі, отримують компенсацію за переробки, решта 93% стверджують, що їх роботодавці не виплачують понаднормові.


Получите за 15 минут консультацию юриста!