В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Головні мотиватори та демотиватори працівниківБезумовно, найчастіше українців у роботі мотивує зарплата. Такі результати були отримані в ході дослідження порталу rabota. ua, у якому взяли участь 4327 осіб по всій Україні: важливість «зарплатного» фактора за 10-бальною шкалою респонденти оцінили в середньому на 9,2 бала. Менш важливим фактором є віддача від роботи - 8,6 балів. Колектив, наявність соцпакету і зручність в роботі теж оцінені вище середнього - на 7,8, 7,4 і 7,3 балів відповідно. А ось вільний графік і корпоративні заходи мало мотивують українських працівників - ці фактори одержали середні оцінки 5,2 і 4,3 бали відповідно.

При виборі нової роботи топ-3 фактори, що впливають на рішення здобувачів, - це «цікавість» роботи (53,6%), регулярність виплати винагороди (для 49%) і розмір зарплатної пропозиції (для 47%). Практично не мають значення при працевлаштуванні можливість отримувати подарунки від компанії або клієнтів, а також часті корпоративні заходи. Рідко впливають на рішення і обіцянки надати службовий ноутбук, оплатити мобільний зв'язок або абонемент в спортклуб. Цікаво, що при виборі компанії висока зарплата, наявність премій і службового автомобіля важливіше для чоловіків. Жінки ж більше цінують регулярність зарплати, наявність медстраховки, оплату курсів і відрядження за кордон.

Чим вище посада і рівень доходів шукача, тим частіше він вибирає пропозицію про роботу з найвищою зарплатою і тим важливіше для нього, щоб новий роботодавець пропонував систему премій і бонусів. Також дослідження показало, що для 15% топ-менеджерів надання службового автомобіля буде одним з вирішальних факторів при виборі компанії. Фахівці початкового рівня частіше за інших вибирають роботодавця, який обіцяє оплату навчання та абонемента в спортклуб.

Головними ж демотивує факторами є проблеми з грошима - для двох третин опитаних це може стати приводом для зміни компанії. Цікаво, що при незадоволеності зарплатою 68% чоловіків втрачають інтерес до роботи і замислюються про пошук нової. Серед жінок же це зроблять 63%.

При цьому менше всього проблеми з грошима демотивують фахівців початкового рівня (у 54% випадків) і топ-менеджерів (в 62%), тоді як фахівці, керівники груп і менеджери середньої ланки називають це головним демотиваторів в 66 - 70% випадків. Зате чим вища посада - тим більше інтерес і бажання працювати залежить від задоволеності амбіцій співробітника.

До речі, незадоволені амбіції є вагомим приводом змінити роботу для 38% респондентів. Поряд з цим фактором українці відзначають важливість відносин з колегами (37%). Проблеми в колективі можуть стати причиною для звільнення для 40% опитаних жінок і 32% чоловіків. Для кожного четвертого учасника дослідження серйозним приводом для пошуку нового роботодавця може стати невідповідність виконуваних завдань його кваліфікації, а 14% задумаються про зміну роботи в разі нестачі вільного часу для особистих потреб.


Получите за 15 минут консультацию юриста!