В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

МВА потрібний кожному другому менеджеру54,5% менеджерів українських компаній у найближчі п'ять років планують отримати ступінь MBA. Кожен четвертий з них готовий їхати за престижною освітою в Європу. Про це свідчать результати опитування, проведеного hh. ua серед 1219 респондентів.

Кожен четвертий з опитаних не планує вчитися в найближчі п'ять років, а кожен шостий не зміг відповісти на це питання. 3,8% відповіли, що вже здобувають ступінь MBA. 23,6% українських менеджерів хотіли б навчатися в Європі, 24,9% планують отримувати престижну бізнес-освіту в Україні. 6,9% опитаних приваблює MBA в США, СНД (1,9%) та Азії (0,6%).

При цьому кожен шостий після отримання MBA за кордоном планує повернутися в Україну. 6% опитаних готові залишитися там, а 12,7% ще не визначилися. Основною мотивацією для отримання бізнес-освіти менеджери називають можливість отримати нові знання (39,9% респондентів), просунутися в кар'єрі (36,3%) і заробляти більше грошей (34,9%). Тих, кому MBA потрібно заради статусу, 16,2%.


Получите за 15 минут консультацию юриста!