В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Роботодавці недолюблюють «занадто розумних» кандидатівНадкваліфіковану претенденти досить часто відчувають труднощі з працевлаштуванням. Про це свідчать результати опитування, проведеного дослідницьким центром рекрутингового порталу Superjob. ru. За словами аналітиків, якщо кандидат з якоїсь причини претендує на посаду, яку він вже «переріс», для нього це може стати серйозною перешкодою. На ринку праці для таких шукачів навіть існує спеціальний термін - overqualified. Він має на увазі, що кандидат має занадто великим досвідом для роботи на конкретній посаді, а його знання надлишкові.

Дослідження показало, що більше половини роботодавців (55%) належить до таких претендентам насторожено і лише іноді запрошує в компанію. Причини такого ставлення є очевидними. Як правило, приймаючи на роботу занадто досвідченого і підкованого фахівця, роботодавець віддає належне його досвіду і навичкам, однак не розраховує, що такий співробітник пропрацює на свідомо низькою для нього позиції довго. Ніколи не бере в штат кандидатів із занадто високою кваліфікацією приблизно п'ята частина (21%) російських компаній. Часто беруть на роботу претендентів з надмірною кваліфікацією лише 8% компаній. 16% менеджерів з персоналу важко визначити своє ставлення до занадто добре підготовленим працівникам.


Получите за 15 минут консультацию юриста!