В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Що мотивує топ-менеджерів і IT-фахівців?Консультанти рекрутингової компанії Brain Source International провели дослідження основних мотиваційних факторів для менеджерів вищої ланки. За його результатами, вони відрізняються в залежності від сегменту бізнесу. Старший консультант з рекрутингу ринків B2B Леоніда Яцунь відзначає, що для топів сфери B2B при розгляді нової пропозиції про роботу вирішальну роль відіграє ім'я компанії на ринку і її репутація. На другому місці - влада і можливість впливати на прийняття рішень. Далі слід самовдосконалення та професійний розвиток. Також істотну роль грає те, наскільки робота цікава і корисна - топ-менеджерам цієї сфери важливо бачити результат своєї діяльності. Примітно те, що фінансова винагорода та соціальний пакет топ-менеджери сфери B2B ставлять на останнє місце в списку мотивуючих факторів.

Трохи інакше складається ситуація в сфері B2C. За словами старшого консультанта по рекрутингу ринків B2C Наталії Лук'яненко, як правило, на першому місці для топ-менеджменту в цьому сегменті - цікавий проект, амбіційні цілі і завдання. На другому - матеріальна мотивація, зарплата, бонуси та компенсаційний пакет. Фактори можуть мінятися місцями. Немаловажне значення для фахівців вищої ланки цієї сфери має можливість подальшого професійного та кар'єрного росту.

«Фінансова мотивація - безумовна складова, на яку орієнтуються керівники в сфері послуг, але її розмір може варіюватися в залежності від рівня компанії, завдань і перспектив, - відзначає консультант з рекрутингу ринків Services Дмитро Шкурко, - Якщо вести мову про нематеріальні фактори, то слід відзначити, що практично завжди топів мотивує високий ступінь свободи в прийнятті рішень і купується соціальний статус. Також важливим є рівень розвитку колективів або команд, які вони в потенціалі очолять, адже в сервісних компаніях люди, їх знання та навички - основний актив ».

Також компанія Brain Source International провела дослідження мотиваційних чинників у сфері комп'ютерних технологій. «Серед мотиваційних факторів, які найчастіше називають фахівці IT-сфери при виборі роботодавця, можна відзначити рівень фінансової винагороди, можливості професійного і кар'єрного розвитку, - коментує консультант з рекрутингу ринків B2C Ганна Жмишонкова. - Важливим аспектом для таких співробітників є умови роботи. Деякі програмісти, наприклад, відзначають, що хотіли б працювати за гнучким графіком, оскільки їх робота найчастіше націлена на результат, а його можна досягти і поза фіксованого робочого дня ». Крім цього, IT-фахівці часто цікавляться на співбесіді, чи є в компанії безкоштовне харчування і дрес-код. При позитивній відповіді на перше питання кандидати помітно пожвавлюються, а ось питання з дрес-кодом часто може зіпсувати враження, а деколи навіть стати вирішальним при виборі роботодавця (звичайно ж, за інших рівних умов).


Получите за 15 минут консультацию юриста!