×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 1826

Доброго дня. Зробив замовлення в інтернет магазині одягу (кросівки). Замовлення було прийнято і оплачено мною відразу. Відповідний лист отримано на имейл. Пізніше продавець відмінив товар (по причини відсутності на складі). Через 7 днів цей же товар цього ж розміру (в продажу була 1 одиниця товару і тільки 1 розміру) був знову на сайті по ціні в декілька разів більшій (280 грн потім став 1600). Товар був знову доступний і я зробив замовлення вже по новій ціні і отримав підтвердження замовлення. Питання: чи маю я право вимагати від продавця товар по тій ціні що його було виставлено в першому випадку і чи законно продавець відміняє оплачене замовлення і виставляє той же товар по іншій ціні?

14.09.2018 11:19
,

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


продавець повернув вам гроші за перше замовлення?

В порядку ч. 6 ст. 13 Закону про захист прав споживачів
У разі неможливості виконання договору через відсутність замовленого товару продавець повинен негайно повідомити про це споживача, але не пізніше тридцяти днів з моменту одержання згоди споживача на укладення договору.

Продавець може використовувати стандартну умову у договорі про можливість заміни товару в разі його відсутності іншим товаром. Така умова вважатиметься справедливою, якщо:

інший товар відповідає меті використання замовленого товару;
має таку ж або кращу якість;
його ціна не перевищує ціни замовленого товару.

Про наявність такої умови в договорі споживач повинен бути повідомлений перед укладенням договору в порядку, передбаченому частиною другою цієї статті.

Тобто продавець або міг запропонувати обмін, або повернути гроші.

При купівлі дистанційно - ми не знаємо, є в наявності товар чи ні. Можливо, у продавця його не виявилося на складі. А може продавець захотів продати дорожче, але це ми вже не дізнаємося.

14.09.2018 19:09

Вопросы из такой же категории

Повернення товару без чеку або гарантійний ремонт
Компенсация убытков с туроператора.