У мужа 1 условный срок 2 отсидки. После больше не совершал преступления в течение 3 лет и 3 месяцев. Есть несовершеннолетний ребёнок 1.5 месяцев. Совершил грабеж ст. 186 УК Украины . Скажите могут ли ему дать условный срок в этот раз

17.01.2022 20:44
Карина, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день, Карина.
Если в период судимости и условного срока совершил новое преступление, то будет реальный срок.
Если судимость снята или погашена, и не был на условном сроке - возможен и условный срок, все будет зависеть от обстоятельств дела.
Нужно нанимать адвоката для защиты мужа на стадии досудебного расследования.

18.01.2022 11:21
Sergeev Artyom
Харьков

Зависит от аргументации сторон и субъективного мнения суда. 
Стаття 75. Звільнення від відбування покарання з випробуванням

1. Якщо суд, крім випадків засудження за корупційне кримінальне правопорушення, кримінальне правопорушення, пов’язане з корупцією, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, при призначенні покарання у виді виправних робіт, службового обмеження для військовослужбовців, обмеження волі, а також позбавлення волі на строк не більше п'яти років, враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, особу винного та інші обставини справи, дійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням.



18.01.2022 11:26

Добрий день.
Вирішує суд, але всі ознаки рецидивіста. Дуже вірогідно, що прокуратура буде просити реальний строк, оскільки грабіж, це тяжкий злочин, а якщо там ще і співучасть, то 100% за грати.

18.01.2022 14:10

Вопросы из такой же категории

Наказуем ли секс с 17 летней?
Ответственность за просроченное детское питание
Повреждения дома работником, который занимался его утеплением