250 грн.

Вопрос решен

Уехал из Харькова с семьей ( 2 ребенка и жена) . Стал на учет. Сразу отправили на ученье. Был временно не годен. Военного билета с собой нет. Возможна ли отправка не имеющего военного опыта, в места где ведутся боевые действия после 5 дней военной подготовки

10.03.2022 16:46
Юлия/Дмитрий, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Відповідно до Указу Президента № 69/2022 призову підлягають:
• військовозобов'язані;
• резервісти;
• бійці Національної гвардії;
• працівники Служби безпеки;
• працівники Державної прикордонної служби;
• працівники Державної спеціальної служби транспорту;
• працівники Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації,
• члени інших військових формувань.

Ответственность за неявку

 - УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №69/2022
Про загальну мобілізацію:
https://www.president.gov.ua/documents/692022-4141...
"8. Місцевим органам виконавчої влади у взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб – підприємців організувати та забезпечити в установленому порядку:
1) своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини;
2) здійснення призову військовозобов'язаних, резервістів на військову службу, їх доставки до військових частин та установ Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інших військових формувань України;...".
Таким образом, должна быть повестка (сообщение) с уведомлением о прибытии в территориальный центр комплектования и социальной поддержки (военкомат) в связи с моьиомщацмей.

 "2) Если мне вручили повестку и я не являюсь, то что будет"?

 - В таком случае Вас могут привлечь к административной ответственности по статье 210-1 Кодекса Украины об административных правонарушениях в виде штрафа в размере от 3400 грн. до 5100 грн..
"Стаття 210-1. Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію
Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію -
тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо у Вас немає військового досвіду ви будете підлягати у 4-ту чергу (громадський резер) , будете направлені на навчання тривалість , яких визначить Начальник ТЦК СП ,  спільно з командувачем підрозділу ЗСУ чи ТРО.

Ознаки , що ви зазначили не дають підстав для відстрочки , відстрочка можлива лише якщо після навчань вас визнають цілком не придатним з виключенням з обліку- білий білет , або у вас з явиться 3-тя дитина як батька, або ви станете опікуном , усиновителем дитини чи догляд за особою поважного віку.

З 25.02.22 окремим указом Президента № 69/2022 "Про загальну мобілізацію" заборонено виїзд чоловікам з 18 -ти до 60 -ти років.

----------
Окремо зазначу, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.
Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у ТЦК та СП у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника)
посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, або
висновок військово-лікарської комісії про непридатність
Крім того обмеження не стосуються осіб:
на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або
які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або
на утриманні яких є дитина з інвалідністю.
А також тих, хто є:
усиновителем
опікуном, або

чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції.

---

----
Вам треба мати копію довідки про Вашу інвалідність чи інвалідність родича над яким ви здійснюєте опіку , або висновок про термінове лікування закордоном та військовий квиток де вказано про відстрочку, або довідку про це, також паспорт закордонний
Таке формулювання може дати підставу для відстрочки з правом виїзду, візьміть на ВЛК всі медичні документи оригінали та копії , копії залиште у них в тцк сп.
або домагатися висновку ВЛК про непридатність з виключенням з обліку

Зараз воєнний стан згідно Указу Президента № 64/2022 тому деякі права людини можуть обмежити - це законно.

Вам необхідно на ВЛК вирішити питання відстрочки виходчи з наведених підстав , або повну непридатність  

ВЛК можна пройти у любому регіоні де вона працює, так як у вас немає досвіду бойових дій вас мають віднести до 4-ї черги та проводити активне навчання, але на практиці на нього просто немає часу.

З повагою,
Костянтин Гончаренко

11.03.2022 15:35

Вопросы из такой же категории

Как не пойти служить
Пройти границу с ребёнком на руках
Всеобщая мобилизация и ее последствия в случае неявки