Машина продана два года назад по генералке(на год) уже год она висит на мне,КАК можна её списать с моей фамилии.

04.07.2022 03:12
виталий, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
По Вашому питанню повідомляю наступне:


Юридично авто належить Вам ! Фактично право власності не було набуто іншою особою.

 Можливо  Ваша довіреність судячи з суті питання уже не дійсна , враховуючи це , та людина що користується Вашим авто , робить це незаконно, а тому Вам необхідно знайти цю людину всіма можливими методами , та повідомити її про необхідність пришвидшитися з оформленням документів , а якщо ні то Ви як власник звернетесь до поліції з заявою про викрадення Вашого авто, а також до суду з позовом -" про  негайне витребування Вашого майна з незаконного володіння" плюс судові витрати будуть покладені на відповідача по справі.

 Доки по документам Ви є власником авто , Ви несете повну відповідальність за дії вчинені на ньому. Якщо тільки водій самостійно не визнає свою вину будучи у Вашому авто. Згідно ч. 1 ст. 279-3 КУпАП власник, звільняється від штрафу, якщо протягом 20 календарних днів з дня правопорушення особа, яка керувала автомобілем, звернулася особисто до підрозділу МВС із заявою про згоду що порушення вчинила вона, а також сплатила суму штрафу.
Якщо ж таки контакту і далі не буде потрібно звернутись до поліції , бо як Ви правильно зазначили ніхто не може бути впевненим у тому , що авто не потрапить у ДТП з наслідками різного ступеню тяжкості.

Коли Ваше авто знайдуть треба вирішити питання , укладання договору купівлі - продажу з особою нотаріально , якщо особа не матиме фінансової можливості сплатити податки з купівлі продажу , вам треба укласти на ім я особи нотаріальний договір дарування того авто і на підставі нього нехай уже самостійно переоформить авто на себе чи робить все що завгодно з ним , так як він стане новим власником , а у вас буде доказ того , що авто ви подарували і у нього новий власник.

Або коли поліція знайде ваше авто , ви у нотаріуса видаєте нову генеральну довіреність з правом переоформлення та під вашим контролем ідете з водієм у  СЕРВІСНИЙ центр МВС та надаєте всі необхідні погодження для перереєстрації авто на особу. 

З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Подальші консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

04.07.2022 13:42