Я, Людмила,мой муж больше месяца находится в горячей точке,хотим взять детей в детском доме,можно его на несколько дней отозвать от службы домой,по поводу опекунства над детьми?

04.08.2022 20:02
Людмила , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець..
У разі ненадання військовослужбовцям щорічних основних відпусток у зв’язку з настанням періодів, передбачених пунктами 17 і 18 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», такі відпустки надаються у наступному році. У такому разі дозволяється за бажанням військовослужбовців об’єднувати щорічні основні відпустки за два роки, але при цьому загальна тривалість об’єднаної відпустки не може перевищувати 90 календарних днів.
Зазначені відпустки можуть бути надані декількома частинами (більше двох), без обмеження тривалості кожної з них.

Військовослужбовець може подати рапорт у канцелярію командування для надання такої відпустки з додаванням доказів про поважні причини.

З повагою,
Костянтин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

05.08.2022 12:51 (Изменён 05.08.2022 12:52)

Вопросы из такой же категории

Як грамотно сформувати заяву на отримання довідки ВЛК
Довідку про непридатність в ТЦК не дають
Могут ли признать в армию или на войну если я коммисованний?