Допоможіть будь ласка. Моя дружина народилася в Криму 1997 року, після анексії Криму 2014 року не було можливості виїхати та оновити український паспорт. Враховуючи її вік, вона має лише свідчення про народження та український внутрішній паспорт, документи про освіту були отримані вже після подій 2014 року і на них написано РФ. Моя дружина по дурості, коли їй було 16 років, після того, як закінчила школу, щоб влаштуватися на роботу змінила в українському внутрішньому паспорті дату народження з 1997 на 1995.
Зараз ми хочемо виїхати у безпечне місце, щоб не потрапити під мобілізацію і на війну. Але ми не знаємо, як нам вирішити питання з документами. Чи можна їх оновити, ми боїмося, що це будуть розцінювати як підробку документів і посадять у в'язницю. У нас є закордонний паспорт РФ.
У якій країні можна звернутися до посольства України, щоб замінити паспорт і отримати закордонний паспорт? Чи можуть їй враховуючи викладене вище видати новий паспорт?
Як нам краще вчинити?

09.10.2022 10:46
Александр, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Чи можна оформити паспорт громадянина України в консульстві за кордоном?

Дане питання належить до компетенції Міністерства закордонних справ України. Усю необхідну контактну інформацію МЗС України радимо шукати на їх офіційному вебсайті https://mfa.gov.ua
або на офіційній сторінці Міністерства у соцмережі Facebook: https://www.facebook.com/UkraineMFA.

Чи можна переслати готовий паспортний документ громадянина України за кордон?

Наразі такого алгоритму дій ДМС України не має. Однак, якби така можливість з’явилася, ми неодмінно повідомимо про це нашим співвітчизникам, які мають потребу оформити паспортний документ за кордоном.

Виготовити закордонний паспорт на території Республіки Польщі цілком можливо. Для цього слід звернутися у відповідні консульські установи, які знаходяться у Кракові, Любліні, Варшаві та Гданську.
Консульство робить запит в Україну до ДМС ваш документ знаходять і пересилають у консульство.
Водночас джерело зауважує, що аби отримати схвалення на виготовлення закордонного паспорта за межами своєї країни, на це має бути чітка причина. Наприклад, втрата паспорта, отримання паспорта вперше, відсутність вільних сторінок, закінчення терміну дії і, відповідно до сьогоднішньої ситуації, відсутність паспорта і неможливість його виготовити через війну в Україні.

Вам краще виїхати до Польщі за внутрішнім паспортом чи свідоцтвом про народження дружини , а на території Польщі уже оформити новий паспорт чи внести зміни до ісеуючого , зазначивши , що допущена помилка у році народження

Документи рф не мають значення для України , видані у ТИМЧАСОВООКУПОВАНІЙ АР Крим.

 Злочину не буде так як будучи в окупації ви намагалися зберегти своє життя та здоров я.

 ДІЇ ЦИХ СТАТЕЙ З КУпАП ТА ККУ АЖ НІЯК НЕ ПОШИРЮЮТЬСЯ НА ЛЮДЕЙ, що знаходились у ситуації, коли вимушені були захищати своє життя і волю або життя і волю близьких їм людей чи інших осіб. Про це недвозначно говорить стаття 39 Кримінального кодексу України, яка має назву «Крайня необхідність»:
«1. Не є злочином заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам у стані крайньої необхідності, тобто для усунення небезпеки, що безпосередньо загрожує особі чи охоронюваним законом правам цієї людини або інших осіб… …якщо цю небезпеку в даній обстановці не можна було усунути іншими засобами і якщо при цьому не було допущено перевищення меж крайньої необхідності.
3. Особа не підлягає кримінальній відповідальності за перевищення меж крайньої необхідності, якщо внаслідок сильного душевного хвилювання, викликаного небезпекою, що загрожувала, вона не могла оцінити відповідність заподіяної шкоди цій небезпеці.».
Стан крайньої необхідності виникає за наявності відповідної підстави, яка характеризується двома елементами:
1) Небезпекою, що безпосередньо загрожує правоохоронюваним інтересам особи, суспільства або держави.
2) Обстановкою, що свідчить про неможливість усунення цієї небезпеки іншими засобами, крім заподіяння шкоди таким же правоохоронюваним інтересам.
Наявності однієї лише небез¬пеки ще недостатньо для виникнення стану крайньої необхідності. Цей стан тому і визнається станом крайньої необхідності, що викликається такою обстановкою, за якої особа вимушена вдатися до заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам як до останнього, крайнього засобу усунення небезпеки, що загрожує.
У цьому випадку наявні обидва елементи стану крайньої необхідності.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

09.10.2022 15:56

Вопросы из такой же категории

Можно ли,при 121 статтею ,переоформляти машину на другого человека
Лишили премии и зп за уголовную статью военнослужащего
Перечислил с карты на карту при условии перечисления на 3 лицо